Bedre refresh rates i iPhone 14 Pro og Pro Max

Sidste år så vi, hvordan iPhone 13 Pro modellerne var de første iPhones med 120 Hz ProMotionskærme, og det bliver ingen undtagelse med iPhone 14 Pro-modellerne, der også får ProMotionSkærme samt høj refresh rate i endnu bedre kvalitet.

Variabel refresh rate og LPTO i iPhone13 Pro

Apple brugte LPTO teknologi til at gøre brug af ProMotion i iPhone 13 Pro telefonerne med variabel refreshrate til at øge energieffektiviteten – hvilket man opnår ved at aktivere og deaktivere individuelle pixels. Det betyder, at ProMotion hurtigt kan give dynamiske refresh rates efter behov, samtidigt med at man sparer på batteriet, når hurtige refresh rates ikke er nødvendige.

Bedre refresh rates for iPhone 14 og 14 Pro

Apples ProMotionSkærme er på iPhone 13 Pro og 13 Pro Max begrænsede til at vælge refresh rates mellem 10Hz og 120Hz. Til sammenligning har OnePlus og Samsung telefoner med samme type LPTO-skærme muligheder for at sænke refresh-rate helt ned til 1Hz, når man kigger på et statisk billede, eller telefonen er sat til inaktiv mode. Man forventer derfor, at iPhone 14 Pro og 14 Pro Max tager skridtet op og ligeledes kommer til at kunne tilbyde refresh-rates ned til 1Hz.

Mulighed for Always on funktioner i iPhone 14 Pro og 14 Pro Max

Afhængigt af, hvad Apple vælger at gøre, kan det give bedre batterilevetid eller elementer af funktionen Always on display.

Tager man Apple Watch Series 7, der har LPTO-skærm, hvilket giver samme 18 timers batterilevetid som ældre modeller, selvom Series 7 har Always on teknologi. Samme LPTO teknologi i androidtelefoner bevirker, at man kan vise klokken, datoen samt notifikationer, uden man skal låse den op, hvilket er meget brugervenligt. Man er derfor håbefuld om, at iPhone 14 Pro og 14 Pro Max telefonerne kommer til at have Always on funktionen.