Bedste tips: Få mere ud af din Huawei P20 /P20 Pro

Bedste tips: Få mere ud af din Huawei P20 /P20 Pro

Bedste tips: Få mere ud af din Huawei P20 /P20 Pro – Årets hidtil mest populære telefon for 2018 må siges at være Huawei P20. Det gisner vi i hvert fald, at den som minimum er i hovedkvarteret hos Huawei. Det var trods alt denne model, der sørgede for, at Huawei i andet kvartal kunne kalde sig verdens andenstørste mobiludvikler. Med et salg på over 7 millioner eksemplarer af denne smartphone alene, kunne Huawei endelig overstige Apples salg. Så til alle jer, der ejer en Huawei P20 eller P20 Pro: Her får I de absolut bedste tips til at få mere ud af jeres smartphone.*

Hurtig adgang på Huawei P20 og P20 Pro

Som ved så mange andre telefoner er der enkelte præinstallerede apps, som du har hurtig adgang til fra den låste skærm. Her behøver du altså ikke at låse telefonen op, men blot aktivere den via en af de fysiske knapper. Kameraet finder du i et af hjørnerne, hvor du blot swipper fra kamera-ikonet til modsatte hjørne. Swiper du nedefra og op finder du andre præinstallerede apps. Her får du hurtig adgang til lommelygte, lydoptager, lommeregner, QR kode og stopur.

Lynfoto – huawei p20 pro tips

En af de federe funktioner til dig, der er vild med at tage billeder, er lynfotofunktionen, som vi kalder den. Dobbelttryk på skru-ned knappen i siden, og din Huawei P20 eller P20 Pro tager med det samme et billede. Så er du klar til at fange de bedste billeder i sekundet, eller tage folk på fersk gerning.

Livets spørgsmål i 2018: To Notch or not to Notch

Uanset hvor meget Samsung mobber Apple for deres notch, er det ikke desto mindre et mobilfænomen, som bliver mere og mere populært blandt andre mobiludviklere. Huawei har således også en notch på deres telefon. Er du notch-allergiker, men har du alligevel en Huawei P20 eller P20 Pro, så frygt ej. Du kan faktisk nemt og hurtigt skjule din notch.

Under Indstillinger finder du Skærm og herunder finder du Notch. I Notch-indstillingerne kan du nemt og hurtigt vælge Notch’en til eller fra. Smart!

Always on display

Savner du at kunne se klokken uden at skulle ”vække” telefonen via tryk og taster? Du får et par muligheder, hvis du gør som følger.

Under Indstillinger finder du Sikkerhed og privatliv. Herunder finder du Skærmlås og Koder. Når du er herinde, kan du vælge Always on Display Information. Her kan du vælge at kunne se tid, batterilevetid og dato på den sorte OLED-skærm. Vil du ikke have den kørende i døgndrift? Så kan du faktisk vælge at sætte en timer til, så du f.eks. kan have funktionen sat fra om natten.

Kode, eller fingeraftryk?

Der kan være mange grunde til, at du vælger den ene form for sikkerhed frem for den anden. Det vigtigste her er faktisk, at du har mulighed for helt selv at bestemme. Så behøver du ikke at bekymre dig om gips, potentielt stjålne fingeraftryk eller al for nem adgang til telefonen.

Er du til kode – enten i form af mønster eller tal-kode – gør du, som så mange gange før. Begynd din (ultrakorte) rejse i Indstillinger. Vil du gøre den endnu korte, kan du ved startskærmen swipe oppefra og ned. Her finder du også ikonet for Indstillinger. Herefter vælger du Sikkerhed og Privatliv, og dernæst Skærmlås og Koder. Her kan du vælge den skærmlås og de tilhørende koder, som du foretrækker.

Er du derimod mere til fingeraftryk? Så husk, at du kan vælge op til 5 fingeraftryk. Så kan både du og børnene bruge din telefon, eller du kan have op til 5 uheld på dine fingre. Et godt tip herfra: vælg nogle fra begge hænder, så du ikke er yderligere handikappet, når hele din hånd er i gips OG du ikke kan få adgang til din telefon. Gå ind under Indstillinger, Sikkerhed og Privatliv og herefter Fingeraftryk ID. Herunder kan du vælge de fingeraftryk, du vil have som adgangsgivende fingeraftryk til telefonen.

Vil du gerne låse visse apps for f.eks. dine børn? Så kan du, selvom telefonen er ulåst, sørge for at din telefon kræver et særligt fingeraftryk til visse apps. Det er altså super smart, hvis dine børn eller andre jævnligt låner din telefon. Så kan du nemlig være sikker på, at dine børn f.eks. ikke får lavet ravage i netbanken, eller får skrevet mærkelige mails på din arbejdsmail.

Det nye hotte: Ansigtsgenkendelse

I stedet for at låse telefonen op med fingeraftryk, er det nye ansigtsgenkendelse. Under Indstillinger og Sikkerhed og Privatliv, kan du her vælge Lås Op med Ansigt. Med ansigtsgenkendelse har du nok en af de hurtigste måder at låse din telefon op på.

Vil du have ekstra meget ud af din Huawei P20 eller Huawei P20 Pro? Så se vores tilbehør til modellen.

Her kan du finde vores øvrige Huawei tilbehør: