Huawei Mate 30-serien – Danskerne må vente lidt endnu

Danmark misser Huawei Mate 30-serien

I forrige uge blev den nye Mate 30-serie lanceret, men i Danmark kan vi godt se langt efter den. Huawei Mate 30-serien kommer nemlig ikke til Danmark i første omgang. Serien bliver lanceret i en række andre lande, men hvorfor kommer den så ikke til Danmark?

Der tales om, at det skyldes uklarheder omkring situationen med Google og Android. Det handler om de sanktioner, selskabet stadig er påvirket af i USA. Kina er en af de første, der modtager serien. Kina er et marked, hvor Huawei har en markedsandel på op til 40%, ifølge Huaweis landschef, RenKe. Efter oktober vil lanceringen ske i APAC regionen, der omhandler Malaysia, Filippinerne, Singapore og Thailand. Herefter vil lanceringerne også ske i Europa, inklusiv Danmark

I mellem tiden kan vi i Danmark trøste os med et anden attraktiv telefon, som Huawei lancere d. 24 oktober  – denne skulle efter sigende have 5 AI kameraer, meget kraftfuld med en hurtig brugerflade og en stor batterikapacitet. Der er muligvis tale om Huawei Nova 5T. Her er der tale om value for money og vil derfor have en pris 3.699 kr. Huawei Mate 30 Pro ligger i markedet for telefoner over 7000 kr.

Huawei Mate 30 Pro med klasse kamera

Kort om den nye Mate 30 Pro serie, så minder den til dels om den tidligere P30 Pro. Den nye serie skiller sig ved et markant forbedret videokamera. Her får man:

  • en 40 megapixel videokamera
  • 4K-video ved 60 fps
  • ISO op til 51200
  • En stærkt optisk og digital stabilisering
  • Timelapse funktionen i 4K HDR+
  • ultra langsomme slow-motion videoer med hele 7680 billeder i sekundet.

Huawei skubber dermed endnu engang med grænsen for hvad der er muligt med et kamera i smartphones.

Fortsætter længere nede….

Infoboks:

Hvilke sanktioner?

Der er tale om sanktioner mod den kinesiske telefonproducent Huawei, på baggrund af en række omstridte sager. Her handler det om tilliden til Huawei, da der var en frygt for at den kinesiske stat kunne bruge Huawei til spionage og overvågning. Derfor opstod der sanktioner mod Huawei og siden har Google og Android slået hånden af telefon giganten. Siden slutningen af 2018 er debatten stadig i gang og det er et omdiskuteret emne indenfor tech regi.

Huawei Mate 30-serien – Danskerne Må Vente Lidt Endnu
Huawei Mate 30-serien – Danskerne Må Vente Lidt Endnu

Google og Android

Der bliver talt om hvorvidt Google og Android har haft indflydelse på beslutningen, om ikke at lancere Huawei Mate 30 Pro-serien i Danmark. Efter sigende kommer den nye serie uden Google tjenester og er i stedet stykket sammen af et styresystem baseret på af stumper, som var tilgængelig hos Google. Hertil har de lagt deres eget EMUI 10 system ovenpå. Deres eget system byder til gengæld på en række interessante features, der eksempelvis er AI Privacy, som skjuler beskeder, hvis mobilen fornemmer nogen kigger med.

Adgangen til Google Mobile Services gør, at det ikke er muligt at hente Google-apps eller andre, som findes i Google Play Store. Der anvndes således i stedet Huawei Mobile Services, hvor man i stedet henter fra Huaweis egen app-butik, AppGallery.

3 timer og en million solgte Huawei Mate 30

Det kinesiske selskab Huawei står i tiden i en lidt splittet situation på grund af de sanktioner der er mod selskabet. Dette påvirker deres lancering af nye produkter, hvor Mate 30-serien er en af dem. Telefonen har allerede set det offentlige lys ved et event i München og de europæiske priser er sat. Dog er det endnu ikke blevet klargjort hvornår vi får telefonen at se på hylderne i Danmark og det kan skyldes et forsøg på at få løst situationen med Google, før den går på det internationale marked.

Huawei Mate 30 solgte en million på tre timer

Hjemlandet Kina lader sig ikke trykke af de sanktioner der ligger over Huawei. I stedet blev Huawei Mate 30 solgt til mere end en million individer på bare tre timer, men det er naturligvis også hjemlandet vi taler om. Det kinesiske folk vælger naturligvis at støtte op om deres egen telefon producent oven på alt den tumult der er forekommet mellem USA og Kina. Den kinesiske befolkning har fulgt med i stridighederne og ser det som en uretfærdig behandling fra USA’s side.

I Kina går mobilproducenten Huawei markant frem og har ifølge analysefirmaet Canalys solgt 37,3 millioner telefoner udelukkende i Kina i andet kvartal af 2019. Dette betyder en stigning på 32 procent i forhold til salget året før. Det betyder også at konkurrenter såsom Apple, Xiaomi, Oppo og Vivo oplever en tilbagegang.

Anmeldelser i høj kurs

Der er ingen tvivl om at Huawei Mate 30 er en telefon for sig selv og nu begynder anmeldelser også at komme frem. Oplevelsen forlyder at hardwaren overgår forventninger og derved fortsætter den gode stime, som Huawei også har haft med P20, Mate 20 og P30. Hertil kommer vi ikke udenom det dual kamera Mate 30 Pro, som indeholder to 40 mega pixel-sensorer. Den ene en primær sensor og den anden en vidvinkel. Lige netop for vidvinkelsensoren, er dette det eneste på markedet, på nuværende tidspunkt, med 40 mega pixels. Og billederne imponerer. DxOMark har kåret Huawei Mate 30 kamera til den bedste kameramobil på markedet.