Nyhed: Huawei smartphone scorer over Apple iPhone

Det er ingen hemmelighed at Apples iPhone længe har været den prioriterede smartphone hos mange – hvis ikke de fleste. Siden den første iPhone blev lanceret i 2007 har disse smartphones været yderst populære. Man kan faktisk sige, at det er med den ikoniske iPhone, at vi kender begrebet. Igennem de sidste par år har Samsung været en del efter Apple og iPhone. Skulle vi derfor finde en ægte konkurrent til Apples iPhone, ville det have været fra denne mobilgigant. Overraskende nok skal vi se et helt andet sted hen – nemlig Huawei.

Huawei overhaler Apple iPhone

Selvom vi ville have troet, at Samsung haltede efter Apple, er det faktisk lige omvendt. Sådan har det i hvert fald været siden 2015, viser tal fra Canalys analyseinstitut. Samme analyseinstitut viser, at selvom Samsung stadig fører sig frem som mobilgigant, så har Huawei i andet kvartal af 2018 formået at give Apple en grundig overhaling. Kun i andet kvartal af 2017 – altså for et år siden – har Huawei været lige så tæt på en overhaling af Apple. Selvom Apple siden slutningen af 2016 har formået at være lige knap over Samsung, fortsætter Samsung med at være langt foran de andre. Men hvem ved? Kurven fra første kvartal af 2018 til andet kvartal af 2018 viser en markant stigning for Huawei.

Nyhed: Huawei Smartphone Scorer Over Apple Iphone
Nyhed: Huawei Smartphone Scorer Over Apple Iphone

Smartphone darling: Huawei P20 og P20 Pro

Meget af den storslåede succes for Huawei’s salg af smartphones kan de i høj grad takke deres P20-serie for. Huawei P20 og P20 Pro har indtil videre solgt mere end 7 millioner eksemplarer, og er derved blandt de mest populære telefoner i 2018. Ved at rykke deres udvikling af smartphones op til premium-kategorien har de formået at lege med Apple og Samsung i kampen om at være den bedste mobiludvikler i forhold til globale salg.

Samsung, Huawei eller Apple?

Selvom de tre mobiludviklere er verdens 3 største sælgere af smartphones, er det ikke ensbetydende med, at deres telefoner er fejlfri.

Samsung udgiver jævnligt nye videoer, hvor de driller Apple for deres mangler. Her taler vi mangel på split screen og Micro-SD support og alt for meget notch. Notch’en kan vi være stort set stensikre på, at Samsungs smartphones aldrig får. Til gengæld er der flere mobiludviklere, der har set sig lun på at smide en notch på deres smartphone forside.

For Samsung selv har de før fået hug for deres kamera, deres fingeraftryksaflæser og lignende. Huawei har fået en forholdsvis dramatisk konsekvens at mærke for nyligt – eller i hvert fald deres kunder. Huawei har længe været provokerende for appudviklere.

Huawei har nemlig en temmelig strid strømstyring, der har det med at standse apps, der ikke er deres egne. Det betyder f.eks., at apps bliver slukket i baggrunden. Det har medført at appen til videoafspilning, VLC, har boycuttet Huawei ved at blokere downloads fra Huaweis smartphones.

Pas godt på din smartphone – iPhone eller ej

Er du den heldige indehaver af den populære P20 eller P20 Pro? Så husk at passe godt på din telefon med et Huawei Cover eller vores Huawei Skærmbeskyttelse til din model.

Se også vores oversigt over covers og skærmbeskyttelse til iPhone.