Hvad er en powerbank?

Hvad er en powerbank, og hvordan virker den egentlig? Hvis man har en smartphone, eller bare generelt følger med i teknologiens verden, er det formentlig ikke første gang, man støder på begrebet.

Powerbanks er nemlig blevet utroligt populære blandt alle, der har smartphones. Selvom smartphones hele tiden bliver bedre og kan mere og mere, er de ikke meget værd uden strøm. Samtidig er der ikke altid mulighed for at oplade sin smartphone i en stikkontakt, fx hvis man er på farten eller på festival.

Det er her, at en powerbank kommer ind i billedet.

En powerbank er, som det fremgår af navnet, en ”bank” med strøm, som du kan tage med dig. Med andre ord er det et stort batteri, som du kan oplade hjemmefra og tage med, så du altid har strøm til din telefon. Det kan være en vaskeægte ”lifesaver”, når man pludselig står med et dødt batteri og et behov for at foretage et opkald, skrive en besked eller noget helt tredje.

Powerbanks er utroligt smarte

En powerbank er altså et specielt, transportabelt batteri, som kan oplade mobiltelefoner eller andre USB-enheder. De fleste powerbanks har både en indgang og udgang, så du kan oplade din powerbank igen og igen, når batteriet er tomt.

De fleste er designet i en lille og kompakt størrelse, som nemt kan passes i lommen eller tasken. Derfor er de utroligt smarte og praktiske at have med på fx rejser, festivaller og i bilen.

Hvilken powerbank skal du vælge?

Der findes mange forskellige powerbanks på markedet i dag, netop fordi de er blevet så populære. Hvis man ikke har en powerbank i forvejen, kan det være svært at gennemskue, hvilket valg der er det bedste. Desværre kan man ikke give noget endeligt svar på, hvilken powerbank der er bedst. Det er nemlig helt afhængigt af dine egne præferencer, ønsker og behov.

Der er nemlig stor forskel på størrelsen af powerbanks og dermed også på den mængde af strøm, som de kan indeholde. Skal du på vandretur i bjergene i flere dage, har du nok brug for en større powerbank med mange opladninger. Men er det vigtigste for dig, at din smartphone ikke fylder eller vejer noget særligt, skal du gå efter en mindre model.

Stort set alle powerbanks kan bruges med alle telefoner. Så længe din powerbank har en USB-udgang, kan du bruge et kabel, der passer til din smartphone.

Uanset om du har en iPhone, en Samsung eller noget helt tredje, kan du altså få en powerbank, som sikrer, at du ikke går tør for strøm midt i det hele.