Hvad er hærdet glas?

Hærdet glas er glas, der er gjort hårdere og mere modstandsdygtigt over for skader ved hjælp af en særlig opvarmnings- og nedkølingsproces. Det er, som det ligger i ordet, både stærkere, mere hårdført og mere modstandsdygtigt end almindeligt glas. Derfor bruges det i mange situationer, hvor glasset helst skal kunne holde til lidt af hvert – fx til brusekabiner, glasdøre og facadebeklædning.

Samtidig er det også hærdet glas, der bruges til fremstilling af skærmbeskyttelse, som beskytter skærmen på din telefon. Igen er det en stor fordel, at glasset har den ekstra hårdhed, da det mindsker risikoen for skrammer, ridser og revner i skærmen.

Hvordan hærdes glas?

Glas er et rent naturprodukt, der fremstilles af sand, soda og kalk. Derudover tilsætter man ofte mineraler i små mængder, fx magnesium, aluminium og jern, for at sikre en bedre holdbarhed.

Man hærder glas ved at opvarme det i særlige maskiner til 650 grader, hvorefter det lynhurtigt afkøles. Afkølingen sker ved hjælp af store mængder luft, og som følge af den ekstra trykspænding får man forøget styrke i materialet.

Hærdet glas er mindre tilbøjligt til revnedannelse og brud. Faktisk har et 5 mm tykt stykke hærdet glas samme brudstyrke som 12 mm tykt uhærdet glas. Det er dog ikke 100% brudsikkert og er især følsomt for stød på kanter og hjørner. Sker der skader på hærdet glas, vil det dog ikke splintre på samme måde som almindeligt glas. I stedet kommer der mange små skår, som ikke er skarpe, og som derfor ikke udgør en risiko.

Brug hærdet glas på din telefon

De mange positive effekter ved glas der er hærdet gør sig sjældent bedre end på en smartphone. Som beskrevet ovenfor er hærdet glas utroligt stærkt og brudsikkert, også selvom det er meget tyndt. Fordi glasset har gennemgået opvarmnings- og nedkølingsprocessen, har du altså mulighed for at få et stykke skærmbeskyttelse, der næsten ikke kan ses eller mærkes, men som gør en stor forskel for beskyttelsen af din telefon.

På de fleste smartphones er det nemlig helt almindeligt glas, der bruges på skærmen. Derfor er telefonen utroligt følsom over for skader på skærmen, hvis den fx bliver tabt. Det er ikke kun irriterende og dyrt at få smadret og erstatte sin skærm, men de skarpe skår kan potentielt også give skader i fingrene. Det er altså ikke uden grund, at skærmbeskyttelse til telefonen er blevet så utroligt populært.

Hos os kan du finde skærmbeskyttelse i Silicateglass, der er op til 200% stærkere end almindeligt skærmbeskyttelse. Desuden er kanterne hærdet for at sikre holdbarhed og styrke hele vejen rundt. Vi har Skærmbeskyttelse. Hvis du gerne vil have del i fordelene ved hærdet glas, er du altså kommet til det rigtige sted.

Set vores Headsets?

Udforsk vores store udvalg af forskellige bluetooth headset i et væld af farver til en super skarp pris!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Bumper Covers?

Vi har fået Bumper Covers med en bagside i lækker akryl og solide bumpers til at yde maksimal styrke og sikkerhed til dine telefon. iPhone og Samsung!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Perfect Covers?

Har du set vores seneste kollektion af de populære Perfect Covers? Vi har lavet en supernem oversigt til dig her med alle de nyeste modeller!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse