Telefonens historie – Hvornår blev telefonen opfundet?

Telefonen har eksisteret i længere tid, end de fleste af os egentligt ved af. Den oprindelige fastnettelefon blev opfundet i slutningen af 1800-tallet. Her er der stridigheder om, hvorvidt det var Philip Reiss i 1860, Elisha Grey eller Alexander Graham Bell – begge i 1876 – der opfandt telefonen. Med vores kære smartphone er historien naturligvis en helt anden.

Så hvornår blev telefonen opfundet? Bell blev i sidste ende anerkendt for opfindelsen af telefonen, og er det stadig i dag. Bell fik patentet ved at forklare opfindelsen til punkt og prikke, det gjorde Elisha ikke. Reiss blev ikke anerkendt, fordi hans opfindelse senere er blevet anset som en forløber for telefonen. Lidt ligesom telefonen har været en forløber for mobiltelefonen.

I Danmark fik vi den første telefonbog for København i 1881, hvor der kun var 22 skrevet op. Dette steg dog – naturligvis – markant efterfølgende. Telefonen er således blevet modificeret gevaldigt siden.

Hvornår blev telefonen opfundet: Den første smartphone

Svaret for spørgsmålet ”hvornår blev telefonen opfundet” er naturligvis forskelligt for, om vi taler om telefon eller smartphone. Telefon med fastnet blev som bekendt opfundet i 1876 med en forløber i 1860.

Historien for smartphone er dog væsentligt anderledes. Her skal vi kigge lidt på mobiltelefonen først – det er klart.

Det første opkald fra en mobiltelefon blev foretaget i 1973. Siden da er der kommet adskillige flere telefoner til, år efter år. De første funktioner, som ligner dem, vi ser hos en smartphone, kom frem i 1992. Her var der dog ikke ægte tale om en smartphone. Det var nemlig først med lanceringen af Apples iPhone i 2007, at vi rigtig lærte begrebet smartphone at kende. Det er blot lidt over et årti siden, og vi har rykket os milevidt siden.

Hvorfor er det et spændende spørgsmål – ”hvornår blev telefonen opfundet”? Det er det, fordi vi arbejder dagligt med telefoner. For at forstå, hvor vi er på vej hen i vores udvikling, bliver vi nødt til at vide, hvor vi er kommet fra. ”Hvornår blev telefonen opfundet” bliver samtidig også et pejlemærke. Tænk på, hvor langt vi er nået siden 1876, 1973 og 2007. Så prøv at tænke på, hvor langt vi kan nå med smartphones inden for de næste 5 år!

Her kan du finde et udvalg af vores mest populære produkter

Set vores Perfect Covers?

Har du set vores seneste kollektion af de populære Perfect Covers? Vi har lavet en supernem oversigt til dig her med alle de nyeste modeller!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Bumper Covers?

Vi har fået Bumper Covers med en bagside i lækker akryl og solide bumpers til at yde maksimal styrke og sikkerhed til dine telefon. iPhone og Samsung!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Headsets?

Udforsk vores store udvalg af forskellige bluetooth headset i et væld af farver til en super skarp pris!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse