Info om den kommende Android 13 version

Få her et kort indblik i den kommende Android 13 opdatering, præsenteret af Google. Den anden offentlige Beta-version af Android 13 er tilgængelig nu, og her kan du læse lidt om, hvad man har pillet ved.

Mere fokus på ure og tablets

Google ønsker, at Android skal fokuserer mere på at spille sammen med tilbehørsenheder såsom ure men også tablets, idet man ønsker at forbedre økosystemet markant.

Privacy fokus

Ligesom Apple har privatlivet i fokus, vil man hos Google gøre lignende og alligevel ikke. Man ønsker at kombinere høj sikkerhed med customization af telefonen med f.eks. app-ikonerne, og man får i Android 13 mere kontrol over hvilke personlige oplysninger, man deler. Apps skal i højere grad oplyse om, hvad de skal bruge af information, og hvad du siger ja til. Frem for at dele filer og medier, opdeles dette nu til fotos og videoer og musik og lyd. Google vil desuden mindske antallet af apps, der beder om din placering, og visse tilladelser såsom udklipshistorik slettes nu automatisk efter en kort given periode, så apps er blokeret fra at se gamle kopierede oplysninger.

Om tablet opdateringen

Google ønsker desuden at have god fokus på ekstra enheder såsom ure og tablets, hvor der ved tablets nu kommer en ny proceslinje i startskærmen og et nyt design til over 20 Googleapplikationer.

Udgivelse

Google forventer at Android 13 kommer på markedet til alle i efteråret 2022, ligesom IOS 16 opdateringen.