iPhone 14 Pro Max – Hvad vi ved indtil videre

En dyr og imponerende telefon er på vej i Apples kommende iPhone 14 Pro Max. Der er nok at tage fat på i de kommende features, og vi giver dig her det hurtige overblik over, hvad vi ved indtil videre.

Apples næste lanceringen er ikke langt væk, og her bliver vi præsenteret for den yderst interessante iPhone 14 Pro Max. Dette skulle eftersigende blive den største, dyreste og mest imponerende iPhone til dato. Mere specifikt, er der lavet større ændringer i telefonens design, hvor man f.eks. har fjernet udskæringer. Kameraet skulle ligeledes have fået en ordentlig opgradering, hvilket lyder utroligt, efter hvor godt iPhone 13 Pro Max klarede sig.

iPhone 14 Pro Max designet

Apple har som nævnt valgt at droppe udskæringerne næsten helt ifølge en lang række rygter. Der vil eftersigende være en lille udskæring til front kameraet og muligvis et lille hul ved siden af, ligesom man kender det på Android telefoner frem for et ‘hak’ – noget som har betydet, at telefonen bliver en smule tykkere end tidligere. Derudover skulle telefonen være fremstillet i titanium fremfor rustfrit stål.

Den bagerste kamerablok skulle ligeledes blive en smule større end den, vi kender nu fra iPhone 13 Pro Max.

iPhone 14 Pro Max specifikationer

Som det er kutymen nu i kampen om smartphone markedet har kameraet en væsentlig rolle. iPhone 14 Pro Max får det bedste kamera fra Apple hidtil, hvor man opgradere fra forgængerens 12MP vidvinkel kamera til et imponerede 48MP kamera. Dette betyder, at kameraet vil være i stand til at optage 8K-video kontra de 4K fra iPhone 13 Pro Max. Man forventer, at de to ekstra kameraer udover hovedkameraet får samme funktioner som før med et 12MP vidvinkelkamera og et 12MP telefotokamera med 3x optisk zoom.

iPhone 14 Pro Max får muligvis et A16 Bionic-chipsæt kontra forgængerens A15 Bionic. Det forventes, at telefonen forbliver ved 6GB RAM, selvom nogle rygter lyder på 8GB. Her peger flere dog på, at den får den hurtige LPDDR5 som opgradering til 13 Pro Max med LPDDR4X RAM. Mht. lagerplads peger nogle rygter på det dobbelte fra tidligere med hele 2TB plads, men det forventes, at den vil være på 1TB som før. Mht. batteriet spekulerer man i, at den også får en opgradering her, men vi ved ikke mere specifikt, andet end, at det skulle være større.

iPhone 14 Pro lanceringsdato

Det forventes, at den nye iPhone 14 Pro Max lanceres midt september, og så går der yderligere en ti dages tid, før den rammer butikkerne, hvorfor slut september nok er et meget godt bud.

iPhone 14 Pro pris

Man melder om, at startprisen nok vil ligne iPhone 13 Pro Max, hvorfor den lander på knap 10K for en iPhone 14 Pro Max, men med de nye opgraderinger, vil det nok være en smule mere, hvilket giver mening.