OnePlus 7 vs. 7T – skal du opgradere?

Hvad får du, hvis du opgraderer fra 7-serien til 7T-serien?

Det stiller vi skarpt på og danner et overblik og fordele og ulemper ved at opgradere.

Allerede nu ved vi at den nye 7T bliver født med Android 10 styresystemet, kun få uger efter at Google selv lancerede styresystemet. Ligeledes har OnePlus 7-serien fået installeret Android 10 som en af de første, så på denne front står de to modeller lige. Hvad er det så der skiller skille dem fra hinanden?

OnePlus med nyt design, eller?

Det er ikke første gang at OnePlus lancere et flagskib midt på året og senere opgradere med en T variant. Ser vi på de to modeller, så ligner de til dels hinanden på det ydre design. Alligevel så måler den nye OnePlus 7T skærm hele 6.55” imod 7-seriens 6.41” skærm. Begge har AMOLED teknologi for et dynamisk skærm oplevelse til brugeren og en 1080p høj billede opløsning.

En af de markante forskelle der ligger mellem de to modeller er, at 7T modellen har 90Hz og dermed bidrager til en mere glidende bevægelse i billedet. OnePlus 7 Pro har den samme teknologi, hvorimod basismodellen kun har 60Hz at arbejde med, som også er standarden for de fleste smartphones på markedet.

En anden mindre forskel i designet er, at 7t’s skærm indeholder HDR10, hvilket var en markant mangel på OnePlus 7. Derudover ses der ikke nogen stor forskel på frontsiden af de to modeller, som stort set kan virke identiske med det blotte øje, bortset fra den indvendige teknologi. Ved begge har de en ’dråbe’ i toppen der bryder den ellers elegante kant til kant skærm. Dette for at skabe plads til frontkameraet og ellers har begge volume knappen til venstre, hvor power knappen og mute slideren (så telefonen nemt kan sættes på lydløs eller til lyd) på den højre side. Ligeledes er der USB-C port, men som mange andre nye smartphones, er der ingen plugin til jackstik.

På bagsiden ser vi de første markante ændringer fra 7-serien til 7T-serien. Her kan man ikke undgå at notere den store ændring af kameraet på OnePlus 7T, som er rundt udformet og stikker en smule ud. Det tjener dog et formål idet det huser et imponerende kamera matrix med hele tre kamera typer. Dette kommer vi nærmere omkring senere. For nogen brugere vil de være vilde med den imponerende matrix af kameraer, mens den det lille udstik på bagsiden måske kan være en irritation for andre. Eksempelvis når man holder telefonen med henblik på landskabs billeder eller ved gaming.

En af de andre markante ændringer der ses mellem de to modeller er, at  7T’s bagside kommer med to forskellige farver i form af Frosted Silver og Glacier Blue. Dette skiller sig ud fra 7’eren, som kun havde et simpel sort design. Tilmed opsamler de heller ikke en hel masse fingeraftryk, som ofte kan være irriterende for brugeroplevelsen.

OnePlus hæver standarden for kameraet

Kameraet var en af de dele som adskilte de to modeller markant. På OnePlus 7 modellen er der et 48MP primær lense, som understøttes af et 5MP dybde sensor. Dette har de i OnePlus 7T opgraderet ved at smide et helt nyt kamera i og droppet dybdesensoren.

OnePlus 7T kamera miks indeholder det samme 48MP sensor, men er så i selskab med et 16MP kamera med et ultra vidvinkel lense og endnu et 12MP tele kamera til at zoom ind på objektiver. Samtidig findes der i  7T-serien en række features, der kan højne brugeroplevelsen af kameraet. Blandt andet er der nu mulighed for macro mode, som giver mulighed for at lave flotte billeder helt ned til kun 2,5 cm fra motivet.

Tilmed er et forbedret portræt mode, som både gør brug af den primære og ultra vidvinkel til at forbedre fotograferingen. Sidst, men ikke mindst er der kommet et super stabilt video mode, som nærmest kan skyde GoPro lignende optagelser. Dog kun i HD (1080P) og ikke 4K.

Samlet set så ligner Oneplus 7T’s kamera meget OnePlus 7Pro’s end 7’erens. Det er ret imponerende, men det er muligt, at den bliver trumfet af 7T Pro, når og hvis den kommer til Danmark.

OnePlus forbedre batteriet – en smule

Ser vi på batterikapaciteten, kommer OnePlus 7T med 3800mAh og er en 100mAh opgradering fra OnePlus 7, hvilket ikke er særlig meget. En forbedring er dog Warp Charge 30T teknologien indeni 7T, der gør det muligt at oplade telefonen langt hurtigere end de 20W der findes i OnePlus 20W. Det siges at OnePlus vil kunne lade fuldt op på omkring en time, hvilken er meget imponerende, hvis det holder stik.

Hvilke features adskiller OnePlus 7 og 7T?

Hos OnePlus 7 kom den med et chipsæt fra Snapdragon 855, mens der hos Oneplus 7T er en forbedret Snapdragon 855 Plus. Forbedringen ses i høj grad ved gaming og dermed står 7T udgaven bedre på denne del. Generelt set kan der ses en forbedring på specifikationerne, da OnePlus 7T også kommer med 8GB RAM, hvor basis for 7’eren kun fra 6GB og 8GB for Pro. Begge kommer med en lagringsplads på henholdsvis på 128GB og 256GB.

Dertil har 7T’en en forbedret haptisk vibrations motor, som betyder at telefonen har en kraftigere vibration ved notifikationer. Tilmed får den en forbedret optisk fingeraftryks læser, som løser OnePlus 7’s langsomme genkendelse af fingeraftryk.

Hvad får man så mere for pengene?

Den mest mærkbare forbedring fra OnePlus 7 til OnePlus 7T er i høj grad kameraet, som skiller sig ud, men også de interne specifikationer og skærmkvaliteten. Det er ikke en fuldkommen redesign af OnePlus 7, men der er helt klart forbedringer at komme efter.

Efter sigende skulle den nye 7T komme med en dansk pris på 4.699 kroner. Dette er prisen på OnePlus 7T med 8GB RAM og 128GB lagringsplads. Den 10. oktober kan telefonen købes ved et pop-up event, men officielt starter salget d. 17. oktober i Danmark.

Da OnePlus blev lanceret lå prisen på 4.299 kroner for 6GM Ram og 128GB lagringsplads. Prisen for den meget ligelig OnePlus 7Pro lå ved lanceringen på 5.399 kroner for 6GB RAM og 128GB lagringsplads, så dermed får du allerede ved OnePlus 7T mere for pengene. Når og hvis OnePlus lancere en 7T Pro kan denne meget vel få basismodellerne til at blive overflødige, så hold øje. Her følger vi lanceringer på de nye telefoner tæt, så vi kan sørge for tilbehør til din nye telefon.