Husk: pas på dig selv – og din telefon

Man hører flere og flere gange om det. Når der kommer nye fænomener til, kommer folk til skade. Okay, det var lige groft nok. Når der kommer nye fænomener til, som har en indflydelse på, hvordan folk bevæger sig, så kommer folk til skade. Pas på dig selv – og din telefon.

GPS-helvede

Da GPS’en første gang ramte den almene bruger, hørte vi flere historier om uheld, der ikke burde være sket. Folk glemte forskellen mellem den virtuelle, digitale verden og den virkelige verden. Blot fordi GPS’en har en ide om, at du skal lave en U-vending på en blind vej, er det ikke ensbetydende med, at du ikke får en bøde, når politiet tager dig i fersk gerning. Folk kørte ind i hække, på private veje og ned ad det forkerte spor på motorvejen. Syndebukken? GPS’en blev klandret gang på gang, og der var diskussioner om, hvor meget folk kunne holdes ansvarlige.

Husk: Pas På Dig Selv – Og Din Telefon
Husk: Pas På Dig Selv – Og Din Telefon

Pokémon GO på afveje

GPS’en har længe været brugt i biler og på telefon. Vi kender reglerne. Vi er blevet klogere af andres eller egne erfaringer. Nu ved vi også, at vi skal løfte blikket fra vores telefon – især hvis GPS’en leder os på afveje. Desværre var det lidt, som om vi igen glemte det, da det globale fænomen Pokémon GO ramte vores klode. Bevares, mange i målgruppen var måske også lige unge (og dumdristige) nok til at bøje færdselsreglerne lidt. Men er det ikke at tage den lige langt nok, når folk begynder at krydse motorveje og bryde ind i folks haver for at fange den sjældne Pokémon?

Selfiestick ned i grøften

Aldrig har vi været tættere på myten om Narcissus, der druknede i sit eget selvbillede. Jagten på den perfekte selfie har forårsaget mangen en uhyggelig ulykke. Enten har overmodet budt os at længe os lige lovligt langt ud af kanten, eller også har vi simpelthen kigget mere på skærmen foran os eller bag os end på vejen.

Husk: Pas På Dig Selv – Og Din Telefon
Husk: Pas På Dig Selv – Og Din Telefon

Husk: kig op, pas på dig selv – og din telefon

Mange uheld har end ikke været forårsaget af særlige fænomener, apps eller gadgets. Mange uheld har simpelthen ene og alene skyldtes, at hovedet har været bukket lige lovligt rigeligt ned over telefonen, mens vi går. Det har ført til utallige ansigt-møder-lygtepæl, ansigt-møder-trapper eller ansigt-møder-(næsten)-bjørn uheld. De to første er hændt i Danmark som så mange andre steder. Den sidste: nok ikke. Vi er blevet så vilde med det, der sker på vores telefoner, at vi helt glemmer at kigge op. I stedet skriver vi beskeder, mails eller spiller sågar spil eller ser film på YouTube eller Netflix. Så husk at kigge op og nyd dine omgivelser. Du lever kun én gang, og hele dit liv kan ikke leves på din mobil. Skal du bruge lidt ekstra hjælp til at slippe mobilen? Så se vores udvalg af cykelholdere, bilholdere og løbearmbånd. Så har du stadig det bedste til stede fra din telefon i form af musik og GPS, mens du er på farten. Samtidig er den tilpas låst fast i holdere eller armbånd, til at du ægte kan komme til at gøre alt det, du faktisk ikke skulle lave lige nu. Husk: pas på dig selv – og telefonen.