Rens mobil – Sådan rengør du din mobil

Rens mobil – Sådan rengør du din mobil

Opdateret artikel grundet COVID-19:

Mange glemmer at rengøre telefonen regelmæssigt. Tænk blot på, hvor mange bakterier, der gemmer sig på overfladen af din telefon. Vi har den jo med os overalt – mange også med på toilettet! Telefonen er en sikker måde at sprede et hav af bakterier på! En mobil er noget du anvender hver dag, men ligesom din lejlighed eller dit hus, kan mobilen også blive beskidt, derfor er det lgie så vigtigt at få renset ens mobil.

Du bruger din telefon mange gange om dagen, du har den tæt på ansigtet når du taler i den og måske dine børn også bruger din telefon en gang imellem. I disse Coronatider er det for alvor vigtigt at rengøre sin mobiltelefon, da den også kan være en smittespreder. De bakterier man måtte have på hænderne, giver man videre til mobilen når man bruger den. Myndighederne har lavet guidelines til, hvordan vi skal vaske hænder og rengøre i hjemmet, men hvad med telefonen og andre touch-enheder?

Du får svaret på hvordan du kan rengøre din telefon og touch-enheder lige her!

Vigtigt! Gør aldrig dette!

Lad for alt i verden vær med at bruge børster, skuresvampe og lignende, og lad være med at bruge antibakterielle gels og vaskemidler, som ikke er beregnet til det! Begynder du at skure og børste telefonen ridser du den nemt, og du risikerer at fjerne den fedt- og smudsafvisende belægning, som moderne smartphones besidder.

Anvender du vaskemidler og anden væske, som ikke er beregnet til det, risikerer du at væsken siver ned i telefonen. Herved øges risikoen for software-skader og ophobning af skidt og snavs, der binder sig til resterne fra den overskydende væske. Brug heller ikke luftspraydåser, ammoniak, vinduesrens og lignende.

Rens mobil – Sådan gør du det korrekt

Der er flere måder at rense telefonen på, og normalvis vil disse råd være gode til almindelig rengøring af ens mobil:

1) Til let snavs på hardware (uden desinfektion): Brug en Microfiberklud: Du kan købe microfiberklude i de fleste dagligvarebutikker til næsten ingen penge. Brug blot en tør klud og fjern let støv og snavs fra telefonens overflade.

2) Til markant snavs på hardware (med desinfektion): Til mere resistent snavs kan du bruge en microfiberklud med lidt computer-rens eller sprit (meget lidt!) på kluden. Det er vigtigt, at du kun bruger meget lidt. Kluden skal næsten være tør men bare have essensen af sprit. Herefter kan du begynde at rense din telefon med microfiberkluden.

3) Til støvfnug på skærm: Du kan bruge tape til at fjerne støvfnug fra skærmen men pas på ikke at bruge en kraftigt-klæbende tape. Brug blot det letteste tape, du har til rådighed.

Ovenstående råd kan også være gode, hvis det udelukkende er dig selv der bruger din mobiltelefon. Men hvis andre på f.eks. en arbejdsplads gør brug af samme enhed, så er det vigtigt at spritte den af. Derfor kan man med fordel benytte sig af 70% isopropylalkohol og en blød mikrofiber-klud eller desinfektionsservietter. Det er vigtigt at man undgår fugt i enhedens åbninger, og derfor anbefales det at man gør brug af en meget lille dosering og næsten tør klud!

Husk også at rense coveret!

Når du tager telefonen ud af coveret for at rengøre den, er det vigtigt, at du også får rengjort coveret. Da den er ligesom din mobil er noget du har fingerene på hver dag. Da der ikke er noget elektronik i coveret, kan du være lidt mere ’hårdføre’ med din rens. Pas dog på IKKE at skrubbe farve og belægning af coveret undervejs i processen. Brug sund fornuft til at vurdere din rengøring af det.