Rens mobil – Sådan rengør du din mobil

Mange glemmer at rengøre telefonen regelmæssigt, hvilket er en skam. Tænk blot på, hvor mange bakterier, der gemmer sig på overfladen af din telefon. Vi har den jo med os overalt – mange også med på toilettet! Telefonen er en sikker måde at sprede et hav af bakterier på! Men hvordan rengør jeg min telefon hurtigt og effektivt? Det får du svaret på her!

Vigtigt! Gør aldrig dette!

Lad for alt i verden vær med at bruge børster, skuresvampe og lignende, og lad være med at bruge antibakterielle gels, og vaskemidler, som ikke er beregnet til det! Begynder du at skure og børste telefonen, ridser du den nemt, og du risikerer at fjerne den fedt- og smudsafvisende belægning, som moderne smartphones besidder.

Anvender du vaskemidler og anden væske, som ikke er beregnet til det, risikerer du, at væsken siver ned i telefonen. Herved øges risikoen for software-skader og ophobning af skidt og snavs, der binder sig til resterne fra den overskydende væske. Brug heller ikke luftspraydåser, ammoniak, vinduesrens og lignende.

Rens mobil – Sådan gør du det korrekt

Der er flere måder at rense telefonen på, men her får du nogle råd, som vi mener er optimale i ift. hurtigt og effektivt at rengøre mobilen.

1) Til let snavs på hardware (uden desinfektion): Brug en Microfiberklud: Du kan købe microfiberklude i de fleste dagligvarebutikker til næsten ingen penge. Brug blot en tør klud og fjern let støv og snavs fra telefonens overflade.

2) Til markant snavs på hardware (med desinfektion): Til mere resistent snavs kan du bruge en microfiberklud med lidt computer-rens eller sprit (meget lidt!) på kluden. Det er vigtigt, at du kun bruger meget lidt. Kluden skal næsten være tør men bare have essensen af sprit. Herefter kan du begynde at rense din telefon med microfiberkluden.

3) Til støvfnug på skærm: Du kan bruge tape til at fjerne støvfnug fra skærmen men pas på ikke at bruge en kraftigt-klæbende tape. Brug blot det letteste tape, du har til rådighed.

Husk også at rense coveret!

Når du tager telefonen ud af coveret for at rengøre den, er det vigtigt, at du også får rengjort coveret. Da der ikke er noget elektronik i coveret, kan du være lidt mere ’hårdføre’ med din rens. Pas dog på IKKE at skrubbe farve og belægning af coveret undervejs i processen. Brug sund fornuft til at vurdere din rengøring af det.

sit dapibus risus. ut leo. Donec ante. vulputate, suscipit leo