Sådan får du mest muligt ud af dine mobilkabler

Sådan får du mest muligt ud af dine mobilkabler

Vores mobilkabler udsættes for meget i løbet af dagen. De bliver sammenviklet, bukket sammen, bøjet i alle retninger, trådt på, udsat for væske og andet. Derfor er det naturligt, at de med tiden slides ned, hvilket til sidst har indflydelse på tilslutningen og databehandlingen deri. Dette er dog naturligt slid i langt de fleste tilfælde. Hvis du gerne vil forlænge dine kablers levetid lidt yderligere, er der dog nogle ting, du kan gøre.

Gør ikke dette med dine mobilkabler

• Buk ikke kabler af nogen art! For det første dækker garantien ikke eventuelle skader påført som følge af, at du har bukket og ’mishandlet’ kablet ud af dets naturlige form.

• Træd ikke på mobilkablerne! Hver gang du træder på dit kabel eller kører over det med kontorstolen, forringes fibrene indeni og derved kvaliteten, hvilket påvirker din databehandling. Mobilkabler er meget skrøbelige og sårbare, så sørg for ikke at placere dem på gulvet, hvis du kan lade være.

• Udsæt dem ikke for fugt. Sund fornuft. Dine kabler – især mobilkabler – kan absolut ikke tåle at blive opbevaret et fugtigt sted. Opbevar dem altid tørt og sikkert.

Gør i stedet dette med dine mobilkabler

1) Efterse altid dine nye kabler for skader på facaden såvel som ved udgangene. De kan have taget skade under levering. Vær løbende opmærksom på skader på dine kabler – især ved udgangene.

2) Frakoble kablet hvis du ikke bruger det. Der er ingen grund til, at det sidder i telefonen, hvis den er ladet op, eller din dataoverførsel er afsluttet.

3) Sæt altid stikket helt ind i telefonen. Dette giver sig selv, men nogle stik kan have en ’klik on’ funktion for at holde det på plads, hvilket kan komme bag på nogle, som derfor ikke indsætter kablet helt ind, så det klikker.

4) Opbevar altid dine mobilkabler og alle kabler et tørt sted, langt væk fra fugt og vand.