Smartwatches i 2018

Smartwatches i 2018

Smartwatch er revolutionen af det traditionelle armbåndsur. Det er en bærbar enhed i attraktivt og moderne design, der ikke blot orienterer dig om tidens gang, men også lader dig engagere i en række af de aktiviteter. Disse aktiviteter, er i forvejen velkendte fra din smartphone. Vi vil i det følgende indlæg komme nærmere ind på, hvad et smartwatch i 2018 er for en størrelse.

Hvad er Smartwatches?

Smartwatches er digitale armbåndsur, som hver især har nogle udsædvanlige kompetencer og særpræg. Du kan med et smartwatch foretage mange af de samme ting, som du kan med en smartphone. For eksempel kan du læse og besvare beskeder, eller foretage opkald. Mange smartwatches har touchskærm, hvilket vil sige at du også kan navigere rundt på samme måde, som du kender det fra anden elektronik.

På nogle af de smartwatches med touchscreen har du således mulighed for at skrive beskeder direkte fra uret. Nogle ure lader dig også indtale beskeder på dansk og andre sprog. Disse tekster kan herefter transformeres til tekster. Alle smartwatch understøtter en række apps – og vice versa. Dine udfoldelsesmuligheder hænger altså sammen med hvilket smartwatch du har og hvad der udbydes til denne konkrete enhed.

Udviklingen inden for Smartwatches

Efter for alvor at have været på tech-branchens læber for få år siden, led smartwatch-industrien et fald i interesse. I takt med udviklingen af indhold og kvalitet til smartwatchene, er interessen for intelligente ure dog steget igen. Man har i 2018 oplevet en opblomstring i popularitet. Du finder smartwatches fra mange af de samme virksomheder, som er store smartphoneproducenter.

Aktuelt er Apple med smartwatch-uret Apple Watches markedsledende, imens Fitbit ifølge nyeste målinger er deres største udfordrer med i forhold til markedsandel. Er du ejer af et flot Apple Smartwatch anbefaler vi på det kraftigste, at du får investeret i et Apple Watch skærmbeskyttelse. Så vil du altid kunne holde dit flotte ur fri for ridser og diverse brugsskader.

Hvilke tendenser ser vi for Smartwatches, og hvad kan de?

Ethvert smartwatch indeholder nogle basale funktioner, hvad egenskaberne mere præcist er, kommer an på det konkrete ur. Vi har allerede været inde på nogle af de praktiske funktioner, som man kan benytte sit ur til. Nu vil vi udbygge disse beskrivelser med fokus på praktiske egenskaber og interessante udviklinger inden for sundhed, som du kan bruge eller lade dig fascineres af.

Smartwatch funktioner

IndkøbslisteHar du Google Keep på dit ur, kan du eksempelvis lave indkøbslister og tilføje butikkernes adresser. Næste gang du sætter dine fødder i butikkerne vil dine lister herefter komme frem på dit urs skærmbillede, og du kan krydse hver enkel vare af så snart du har fundet din vare.

Google Keep tillader hele familien at lave indkøbslister sammen, så mens du er ude kan et familiemedlem nemt og enkelt tilføje en vare til din liste, hvis du tillader det.

Smartwatch til alt slags vejr

VandafvisendeDe fleste smartwatches er vandafvisende. Ønsker du sikkerhed for at dit ur kan holde til en svømmetur, så bør du dog være opmærksom på IP-certificeringen. For eksempel vil alle smartwatches kunne modstå regn, men et mindre antal være egnet til dykning.

Der er forskel på, hvor vandafvisende forskellige elektroniske produkter er selvom producenterne anvender nogle af de samme termer. IP-certificeringen er at forstå som en klassificering af hvert elektronisk produkts modstandsdygtighed overfor vand og støv.

Et godt Smartwatch er din bedste partner til at navigere

Navigation – Der er mange muligheder med smartwaches, men vidste du at dit smartwatches kan guide dig i trafikken? Dit fleste digitale ure besidder GPS, hvilket er en kæmpe gevinst, hvis du skal finde rundt i byen. Du har igennem dit ur mulighed for at vælge vibrationer til, på den måde kan dit smartwatch tilkendegive om du bevæger dig i den rigtige retning i forhold til målet for destinationen.

Musik – Nogle smartphones tillader dig at musik via Bluetooth. Det kræver dog, at dit smartwatch er kompatibelt med din smartphone eller computer, sådan at dine enheder kan tale sammen . Det fede ved at høre musik fra dit smartwatch er, at du ikke behøver at skulle medbringe din mobiltelefon under løbetur. Se frem til igen at kunne træne i outfit der ikke nødvendigvis indeholder lommer, og styr musikken direkte fra dit håndled !

Betaling med dit Smartwatch – Velkommen til fremtiden

Betaling – Vidste du at du kan handle ind med dit smartwatch? Garmin har udviklet Garmin Pay, som er et kontaktløs betalings koncept – præcis som du kender det med almindelige betalingskort. De danske banker Nordea og Danske Bank er allerede hoppet med på vognen, derfor kan du som kunde hos dem snart lade dine mange betalingskort lade ligge derhjemme og i stedet handle mælk og kartofler direkte med dit smartwatch!

Et Smartwatch kan byde på en ledningsfri fremtid

Trådløs opladningHvis du er træt af at rode med kabler kan du glæde dig over at trådløs opladning er en mulighed for flere smartwatches. Trådløs opladning har mange fordele, foruden fleksibilitet ved at kunne lade sit ur op flere steder, så vil trådløs opladning på sigt også tillade at flere enheder bliver opladet samme sted på samme tid.

Trådløs opladning er endnu ikke så udbredt i Danmark, men det bliver i større grad udbredt i det offentlige rum. En kæde som Starbucks tillader allerede nu sine gæster, at oplade deres mobiler under besøg hos dem.

Miljøvenlig Som udgangspunkt er smartwatches batteridrevne, men et smartwatch fra LunaR er ikke som andre. Den amerikanske virksomhed har udviklet et solcelle system, som skal supplere med at forlænge batteriets levetid. Deres ur er i stand til at opfange energi fra sol og kunstig belysning og udsættes det for minimum 60 minutters lys om dagen vil det kunne lagre ca. en måneds energiforbrug, oplyser de.

Et Smartwatch kan kontrollere din sundhed

Træning Smartwatches styrke er, de nemme at anvende og giver dig muligheden for at måle og indsamle personlige informationer af din interesse. Se hvor mange skridt du har taget, hvad din puls er og om du har indtaget tilstrækkeligt med væske i løbet af dagen eller under træningen.

Har du en sund livsstil eller har du et ønske om at gøre det, så kan dit intelligente ur berige dig med oplysninger og indsigt om din træning, kost og søvn. Alt sammen med udgangspunkt i faktiske målinger af din fysiske tilstand.

Sygehuspatienter – Endnu er det kun på prøve, men på Sygehus Lillebælt bruges smartwatches til at forsyne både ansatte og patienter med informationer. Her indgår LG smartwatches i øjeblikket som et forsøgsredskab til at indsamle data fra patienterne, og skabe bevidsthed for de indlagte om deres tilstand.

Få fuld kontrol over dit helbred med et Smartwatch

Hensigten er, at det skal skabe større motivation for patienterne til at træffe bedre beslutninger, at deres oplysningsgrundlag øges. På sygehuset i Vejle Sygehus, som er en afdeling under Sygehus Lillebælt, indgår teknologien helt konkret i et ph.d. projekt med patienter der har urinvejslidelser.

Diabetes Er du diabetes-patient eller kender du nogle der er? Så læs med. Fitbit har i fællesskab med Dexcom udviklet et ur, som er i stand til at registrere glucose-niveauet hos den enkelte. Det betyder, at du nu har alle forudsætninger for at overvåge dit blodsukker. Resultaterne kommer fra en sensor, der sender målingerne til din enhed via Bluetooth. Sensoren skal placers under huden og aflæses på den måde kroppens tilstand direkte fra dit håndled. Tiltaget er velmodtaget af Diabetesforeningen .

App’en Tiimo – Skabt til dit Smartwatch

ADHD – Tiimo er sandsynligvis et nyt og ubekendt bekendtskab for mange. Men måske kommer du til at høre meget mere om Tiimo fremover. Tiimo en app til dit smartwatch, som hjælper børn og unge med ADHD til bedre at kunne holde styr på deres hverdag.

Konceptet går ud på at støtte børnene i at være på forkant med situationer i deres dagligdag. Blandt andet ved at skabe overblik over hverdagens mange situationer. Forældre har med Tiimo mulighed for at designe en tidsplan og hjælpe sit barn med at huske at smøre sin madpakke og tage danskbøgerne med i skolen.

Faldregistrering & hjertesensorI efteråret 2018 udkom Apple med et smartwatch, der indeholder både elektrisk hjertesensor og faldregistrering. Enheden registrerer igennem elektriske impulser din hjerterytme. Via avancerede balance-censorer er enheden i stand til udlede, hvornår du er i ubalance og eventuelt ved at falde.

Smartwatches kan være en life saver i fremtiden

Teknologien er banebrydende, og tænkt til at skulle kunne redde liv. Eftersom at funktionerne på sigt, skal kunne hjælpe særligt ældre med at kontakte læge eller alarmcentral i kritiske situationer. Servicen er endnu ikke anvendelig i Danmark, da den mangler endnu at blive godkendt af de danske myndigheder.

Forsikring & søvnFinske Nokia har i fællesskab med den OP Finacial Group igangsat et projekt, hvor der indsamles skridt og søvn-data fra 100 personer. Projektet er en forundersøgelse, hvor tanken bag er at de deltagende skal leve op til nogle helbredsmæssige kriterier.  Herigennem skal der skabes et sundt helbred og positiv udvikling med mulighed for at optjene belønninger, som f.eks. billigere forsikringer.

Det bør du vide

Smartwatches er i rivende udvikling og hvert år lanceres nye innovative løsninger. Dog er her nogle punkter at være opmærksom på. Mange smartwatches lider endnu under batteriets dårlige ydeevne, som er i underkanten af hvad der forventes. Skal man have fuldt udbytte at sit smartwatch er det desuden vigtigt at gøre opmærksom på, at man skal finde en udgave som er kompatibelt med ens smartphone. Detter er nødvendigt, for at enhederne kan interagere med hinanden. En udfordring er også, at der endnu ikke er udviklet så mange apps til alle smartwatches.

Her kan du finde vores relaterede produkter:

Set vores Perfect Covers?

Har du set vores seneste kollektion af de populære Perfect Covers? Vi har lavet en supernem oversigt til dig her med alle de nyeste modeller!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Bumper Covers?

Vi har fået Bumper Covers med en bagside i lækker akryl og solide bumpers til at yde maksimal styrke og sikkerhed til dine telefon. iPhone og Samsung!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Headsets?

Udforsk vores store udvalg af forskellige bluetooth headset i et væld af farver til en super skarp pris!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse