Apple produkter og events 2019

Apple produkter og events 2019

Nytårsklokkerne er dårligt stoppet med at ringe og vi er allerede snart tre uger inde i det nye år. Tiden flyver af sted og derfor er det også vigtigt at vide, hvor og hvornår at du skal sætte kryds i kalenderen for at følge med i årets største begivenheder. Hvad kan vi forvente os af Apple i det nye år? Hvilke Apple produkter og events ser det ud til at den amerikanske markedsleder kommer til at indlede os i?

Apple event – Forårsmøde i marts 

Første gang at du skal berede dig på at afsætte tid er i marts hvor det forventes at Apple afholder et forårsevent. Endnu er datoen ikke oplyst, og muligheden for at der slet ikke bliver et event er da også til stede. Men med tanke på at Apple i løbet af de sidste 8 år har arrangeret et møde for offentligheden fem gange, så virker det ikke utænkeligt at der også i år er nyheder at dele.

apple produkter events

Det eventuelle forårsmøde vil efter alt at dømme blive brugt til at lancere nye produkter eller opdateringer indenfor produktkategorierne tablets, tv, smartwatches eller smartphones. På rygtebasis tales der om at iPhone SE 2 er et kvalificeret bud på et konkret produkt, som kunne blive introduceret på mødet. En iPhone SE 2 ventes at blive billigere end iPhone XR og det lavere prisniveau bliver afgørende i bestræbelserne på at ramme en bredere forbrugergruppe.

Et andet samtaleemne kunne blive Apples trådløse oplader AirPower, vis fremtid virker uafklaret og usikker. AirPower blev fremvist i 2017, hvorom fortællingen var at den kunne lade hele tre enheder op på samme tid. Der opstod imidlertid problemer under produktionen, og produktet kom aldrig på markedet. Et produkt der imidlertid intet usikkert er over, og som blev en verdensomspændende succes er AirPods. Grundet høretelefonernes enorme popularitet og varighed på markedet virker det oplagt, at påtænke Apple i at levere en dugfrisk udgave i form af AirPods 2. Et rygte om mulige AirPods2 har været, at de får et totalt redesign. Andre forlydender går på, at det i stedet er et sæt ”store” hovedtelefoner som venter. Apple har tidligere benyttet forårsmødet til at vise nye remme til smartwatches frem. En tendens som årets event også giver mulighed for at holde i hævd.

Apples udviklerkonference til sommer 

Et arrangement som med sikkerhed bliver afholdt er Apples udviklerkonference der i år markeres som WWDC 2019 (Worldwide Developers Conference). Arrangementet er af en uges varighed og kommer med stor sandsynlighed til at ligge i starten af juni. Udviklerkonferencen byder traditionelt set på en præsentation af Apple selv, men vil i år også komme til at handle om indholdet af iOS13. Derudover har Apple imod sædvane allerede bekræftet at der på et tidspunkt i 2019 kommer en ny MacPro. Ifølge snakken på gaden står MacPros forældede Cinema Display overfor at blive erstattet af en skærm med op til 8K opløsning. En udskiftning som utvivlsomt vil medvirke til at MacPro bliver en kostelig affære. Sommerens konference forventes også at indeholde detaljer om strukturen i Apples nye videostreaming-tjeneste. For ikke at nævne styresystemerne tvOS13 til Apple TV, watchOS 6 til Apple Watches og macOS til Mac.

smartwatch apple watch

Næste iPhone og Apple Watch i september 

Årets helt store nyheder kommer i september hvor den næste udgave af iPhone udkommer. Vi kan i år se frem til hele tre nye iPhone-modeller. Det er endnu ikke meldt ud hvilke modeller der er tale om, men den ene ventes at være iPhone 11. På sociale medier er videomateriale af enheden angiveligt blevet delt og det æstetiske udtryk betager eksperter. iPhone 11 ventes at komme med A13 Bionic og iOS 13, mens der skulle være opdateringer af batteri og ladning. Opdateringerne er således at opladningerne holder længere, og at hastigheden af især den trådløse opladning forbedres. For at følge med konkurrencen fra konkurrenter, bør der også være forbedringer på kameraområdet.

Flere kilder fortæller at minimum én af de lancerede modeller vil indeholde tre kameraer. Sidste sæson revolutionerede Apple markedet med deres Apple Watch Series 4 som muliggjorde EKG-scanninger. Tiden må vise om vi igen i år får samme wauw-effekt. Forventningerne er i hvert fald store til Apple Watch Series 5, som bør kunne udvise endnu bedre batteritid og større effektivitet. Direktør i Apple, Tim Cook, har i tidligere i år udtalt, at man arbejder på at skabe et armbåndsur i stand til at måle blodsukkerniveauet hos den enkelte uden at det skulle være nødvendigt at prikke hul i huden – et tiltag henvendt alle diabetikere.

iPad Mini (5. generation) på vej?

I stil med mange af de nævnte produkter og begivenheder ovenfor, er der ikke afsløret en udgivelsesdato for iPad Mini 5. generation. Men spekulationerne om hvornår produktet udkommer manifestere sig omkring enten marts eller oktober. Tilbage i oktober 2018 meldte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo ud at næste generation var på vej. Senere kom det frem at produktionen blev igangsat nogle måneder efter i december. Apples seneste iPad Mini kunne forhandles fra september i 2015, og den kommende Mini-udgave skulle efter sigende have en opgraderet processor.

ipad mini

Et spændende 2019 venter!

Der er med andre ord masser af spændende tiltag at se frem til i år, hvor det virker til at en række produkter står overfor en markant overhaling. Vi glæder os som altid til at følge hvert et træk hos Apple og alle de andre elektronikgiganter. Vi lover at holde dig opdateret med blogindlæg og massere af kvalitetsprodukter.

Læs også: Dette kan vi forvente af mobiltelefoner i 2019

All search results