Dette kan vi forvente af mobiltelefoner i 2019

Dette kan vi forvente af mobiltelefoner i 2019

Årets afslutning nærmer sig, og som efteråret går på hæld bliver vi mindet om, at vi henover de sidste måneder er blevet beriget af smartphoneproducenternes allersidste udgivelser for året 2018.

Det betyder også, at det er nærliggende nu at kigge fremad mod nye spændende tendenser og tiltag, som vi kan forvente os af mobilmarkedet i det nye år.

2019 tendenser på mobilmarkedet – kommende mobiler 2019

telefoner

Konkrete oplysninger om fremtidige modeller er svære at komme i besiddelse af. De mange aktører holder kortene tæt ind til kroppen, og selvom mennesker overalt i verden blot efterspørger bider af informationer, så ved enhver producent at de risikerer at fodre konkurrerende virksomheder samt opstille unødige udfordringer for dem selv, hvis de røber for mange oplysninger.

Mange virksomheder har et mål om at levere, hvad andre endnu ikke har præsteret, og for at være ”først med det nye” og revolutionerende skal man være varsom i sine udtalelser. Selvom det er svært at få konkrete informationer om fremtidige modeller, så har vi været i stand til at identificere nogle tendenser for det nye år.

Vi vil med udgangspunkt i disse tendenser, udmeldinger og rygter, beskrive hvad den enkelte forbruger bør kunne forvente af de nye mobiltelefoner i 2019.

5G-netværk – nye mobiler på vej

Hvad er dit mobile internet? Svaret vil for de flestes vedkommende være ”4G” – før var det 3G. I Danmark er 4G-netværket anno 2018 det mest udbredte, men tiderne skifter og teleselskaber som TDC Group har allerede påbegyndt test af kommende netværk.

OnePlus stifter Pete Lau fortalte under Mobile World Congress i Shanghai, at selskabet i 2019 vil tilbyde en 5G-smartphone. Det betyder, at OnePlus bliver en af de første producenter på markedet til at efterstille forbrugernes behov herom og at du allerede fra årsskiftet vil kunne blive forvænt med markant hurtigere netværkshastigheder end tidligere.

Vi kan ifølge Pete Lau forvente en enhed med Snapdragon X50 5G-modem i stand til at understøtte 5 gigabit i sekundet. OnePlus nævner selv tætte relationer med Qualcomm som afgørende for udviklingen, melder PCMag.

huawei logo telefoner g

Hos Huawei er der også lagt op til at fremtidige modeller bliver 5G-telefoner.  Forventningerne til det kommende år er blandt andet blevet italesat italesat ved analytikersammenkomsten i Shenzhen, hvor det kinesiske selskab antydede at en ny 5G mobiltelefon ville udkomme i årets anden halvdel.

Huaweis 5G telefon skulle eftersigende bero på et egenudviklet moden, der passer til mobile hotspots, selvkørende biler mm. At modemmet alene bliver udviklet af Huawei selv, skulle være helt overlagt.

Således er det virksomhedens ønske at være end-to-end udbyder af 5G. Det vil sige, at de selv står bag hele udviklingsprocessen fra begyndelse til ende og ikke benytter sig af integrerede løsninger og/eller tredjeparts løsninger fra andre virksomheder.

Sammenfoldet Smartphones – nye mobiler 2019

samsung sammenfoldet smartphone

Når nytåret ringer ind til 2019 kan det meget vil illustrere startskuddet til en helt ny æra inden for mobiltelefonens teknologi og form. Der er forlydninger om, at Samsung, Huawei, Apple, LG og ZTE alle arbejder hen mod en sammenfoldelig skærm.

Samsungs havde ellers offentligt proklameret at de ville være det første selskab til at lancere en foldbar OLED skærm, hvorfor de seneste oplysninger om, at andre smartphoneproducenter har i gang sat udviklingsarbejde indenfor samme område, muligvis får de ansatte i Samsungs hovedkvarter Seoul til at løbe lidt ekstra hurtigt på gangene.

Rygterne går på, at Samsungs skærmfoldemobil kan blive tilgængelig i starten af 2019, endnu hersker der endnu ingen officielle annonceringsdatoer.

Vi ved imidlertid, at den nye teknologi kommer til at være dyr for forbrugerne. En Samsung Galaxy X, hvilket skulle være modelnavnet på den nye skærmfolde-telefon, risikerer at koste ca. 11.650 kr.

Herhjemme vil prisniveauet formegentlig afholde mange forbrugere fra at investere i telefonen, hvorfor antallet af telefoner til salg sandsynligvis også kommer til at være begrænset. Kort om måleforholdene, så skulle skærmen i ufoldet tilstand være 7,3, mens den i sammenklappet vil være 4,5.

Hvis ikke at den nye model er blevet præsenteret for omverdenen i løbet af årets første måneder i 2019, så forventes yderligere informationer at blive bragt fra Samsung selv på næste Mobile World Congress i Barcelona, sidst i februar næste år.

Multiple kameraer

Der er meldinger om at Nokia i 2019 vil udkomme med Nokia 9! Nokia er verdens niende største mobiltelefoniproducent og deres kommende model skulle indeholde Snapdragon 845-chip, og have hele fem kameraer. Det har længe været ventet at Nokia 9 skulle komme, men udgivelsesdatoen er af flere omgange blevet udsat.

multiple kameraer telefoner

Anseeligt fordi der internt i selskabet har været utilfredshed med telefonens kamera, hvilke også længe har været én af finnernes akilleshæle og område for forbedring.

Nokia 9 kommer til at have en Penta-optik, som altså muligvis endnu ikke sidder helt i skabet endnu og derfor lader vente på sig. Omverdenen forventes at få endnu større indblik i udviklingsprocessen under næste års mobilkongres i Barcelona, hvor Nokia givetvis vil dele endnu flere oplysninger.

Foruden Nokia skulle også, Apple, Samsung, Huawei og LG arbejde på udviklingen af smartphone-enheder med langt flere kameralinser end tidligere. De bedre kamerastandarder kommer designmæssigt til udtryk ved at flere smartphones bogstavelig talt har flere kamera på bagsiden af mobiltelefonen.

Linserne er konfigureret forskelligt, og har f.eks. en vidvinkel-linse og telefoto-linse. Den enkle måde at forstå tanken bag de nye linser, er ved at forestille sig at hver linse opfanger forskellige perspektiver.

Enhver linse er mulighedsgivende, men har også nogle begrænsninger. For at imødekomme disse begrænsninger, supplerer linserne hinanden, hvilket i sidste ende sørger for en bedre dybde, end det du ville få gennem et en enkelt linse, når du benytter dit kameras zoom-funktion.

Det forventes, at kameraudviklingen bliver en stor salgsfaktor overfor forbrugerne, og vil kunne kunne bidrage til endnu bedre navigation, rumperspektiver og andre virkelighedsnære applikationer.

Læs også: Disse Smartwatches forventer vi kommer i 2019

All search results