Disse Smartwatches forventer vi kommer i 2019

Disse Smartwatches forventer vi kommer i 2019

Hvordan kommer et smartwatch til at se ud i fremtiden? Der er ikke længe siden, at smartwatches af mange blev anset som en fancy og futuristisk gadget. Vi skal ikke længere tilbage end i 2012 før ordet ”smartur” for første gang var at finde i den danske retskrivningsordbog. Selvom det første smartwatch faktisk allerede blev udviklet i 1983. Dengang var uret med i James Bond filmen ”Octopussy” og afsenderen hed Seiko og var fra Japan.Siden er der sket meget indenfor industrien. Fra at være stort og klodset er det nu et stykke raffineret elektronik og der findes i dag et smartwatch til alle. Alligevel er det stadig ikke blevet et hverdagsfænomen eller allemandseje. Måske det ændrer sig i det nye år. Vi har forsøgt at finde ud af hvad du kan forvente af dit smartwatch i år 2019. Apple har blandt andet satset meget på udviklingen af deres Smartwatches. Er du ejer af et Apple Watch, så sørg for at få den bedste beskyttelse på markedet til det, med et  Apple Watch skærmbeskyttelse.

Det ved vi om smartwatches i det nye år

Lad os med det samme være ærlige og sige, at oplysninger om fremtidige smartwatches er lidt af et detektivarbejde. De fleste producenter holder kortene meget tæt ind til kroppen. Der virker til at foregå en del hemmelighedskræmmeri, hvilket måske skyldes at mange virksomheder først skal se markedet og egen produktudvikling an før de tør love en masse. Der er i hvert fald ikke mange informationer at hente for interesserede. 

Huawei Watch 3

Disse Smartwatches Forventer Vi Kommer I 2019
Disse Smartwatches Forventer Vi Kommer I 2019

Det er endnu uvist hvornår Huawei præsenterer sit nye ur. Men Huawei Watch 3 forventes at udkomme i løbet af 2019 og der spekuleres i det kommer i 3 versioner. Hauwei er verdens tredjestørste producent indenfor smarthpones. De var som det eneste kinesiske selskab inkluderet på Forbes liste for 2018 over verdens mest værdifulde brands. Netmediet TechRadar, som formidler nyheder og anmeldelser om teknologi og elektroniske produkter, har været så heldige at få nærmere indblik i den kommende model. Ifølge dem kommer uret til at indeholde GPS og hjertemåler, ligesom at det også vil vandafvisende. Den med afstand største nyhed med Huawei Watch 3, handler dog om batteriet. For eftersigende skulle uret kunne holde strøm op til en hel måned uden at blive opladet. Batteriet udholdenhed afhænger imidlertid stadigvæk af hvilke applikationer du benytter. TechRadar oplyser da også at batteriets levetid vil være omtrent én dag, hvis du aktivt anvender GPS hele tiden.

BMW

Vi kender bedst BMW fra landevejen, men måske det i fremtiden vil ændre sig. I hvert fald har den tyske bil- og motorfabrikant offentliggjort et samarbejde med det amerikanske modefirma Fossil Group for perioden 2019-2023. Fossil Group har efterhånden udviklet en del smartwatches, men på nuværende tidspunkt er informationerne om de fremtidige fællesprodukter endnu sparsomme.

Disse Smartwatches Forventer Vi Kommer I 2019
Disse Smartwatches Forventer Vi Kommer I 2019

Det eneste vi ved, er at urene kommer til at blive solgt i BMW og Fossil Groups egne centre og butikker. BMW har tidligere haft en finger med i spillet under udviklingen af smartphones. For eksempel har de tidligere lavet såkaldte remote apps til Samsungs Gear S2, Samsung Gear S3 og Apple Watch. Fossil Group har senest kreeret et ur i samarbejde med Emporio Armani. De danner i forvejen makkerskab med andre virksomheder som Michael Kors og Diesel. Det forventes, at de nye smartwatches fra BMW og Fossil Group bliver både stilfulde og detaljeorienterede. Urene skulle komme til at indeholde en AMOLED-skærm og blive produceret i den populære runde form som konventionelle ure har. Kilder skriver, at smartwatchet kommer til at have indbygget GPS. Foruden dette også aktivitetssporing, Google Pay, og mange af de andre lækre funktioner, da Fossil Groups Emporio Armani Connected 2018 også har disse features.

Smartwatches i et større perspektiv

Der virker til at være to populære tendenser på det nuværende smartwatch marked. Smartwatch bliver endnu stilrene, men måske også mere afdæmpede. Nok vil de fleste gerne have et smart ur fuld af en masse fede features, men vi vil også gerne have at smartwatches, der ligner urer som vi husker dem. Den lidt klumpede firkantede form er efter alt at dømme på retræte – i hvert fald i en periode, alt imens den runde og mere bløde form bliver mere udbredt. Ser vi nærmere på det indholdsmæssige aspekt af smartwatches, så forventes også næste år at have fokus på sundhed, sport og fitness. Satsningerne fremadrettet vil sandsynligvis indeholde endnu flere fundamentale og sunde udviklinger, som vil skabe større bevidsthed om kroppen og på den måde ikke blot være en fed elektronisk gadget, men også et praktisk udstyr til at du får endnu mere ud af dig selv. Vi vil formentlig også se endnu bedre batterier, da urenes batteritid er ét af de største kritikpunkter blandt forbrugere. Det kunne være flere løsninger der muliggør det at bruge kropsvarme til at forlænge batteriniveauet, som det ses med Matrix Smartwatch. Er du ejer af et Apple Watch så reducer risikoen for en ødelagt skærm med et Apple Watch skærmbeskyttelse.

Læs også: Beskyttelse af dit smartwatch