Disse 5 features kender du ikke til på din iPhone

Disse 5 features kender du ikke til på din iPhone

Bruger du meget tid på med din iPhone? Du er ikke alene. Næsten hver anden dansker har en iPhone viser undersøgelser foretaget på vegne af Danske Medier. Det præcise tal er 49 %, hvilket er et markant antal sammenlignet med fordelingen i andre europæiske lande.

Tallene indikerer med al tydelighed, at vi på trods af prisniveauet er et folkefærd som nærer et stort tilhørsforhold til det æstetisk kønne æble.

Vi bruger kolossale mængder af tid i selskab med vores Apple-produkt og den indeholder da også et væld af muligheder, hvoraf du sikkert kender de fleste. Ikke desto mindre, vil vi i dette blogindlæg beskæftige os med nogle fantastiske features, som du måske du ikke vidste at du kunne benytte med din iPhone:

Oplad dit batteri hurtigere

Vidste du, at du kan øge hastigheden på dine opladninger? Vi kender alle frustrationerne med at ens mobiltelefon er løbet tør for strøm.

Ender du ofte i situationer, hvor du desperat har brug for strøm? Vi hører dig. Heldigvis vil vores første råd med garanti hjælpe dig, for det er der intet andet end fordele ved.

Skal du have hurtigere strøm på din smartphone, så er et smart lille trick at aktivere flytilstand på din mobiltelefon. Prøv det ved at gå ind i din telefons indstillinger, her finder du funktionen flytilstand som du kan ændre til at være aktiv. Selv tak!

Ønsker du endnu hurtigere opladning? Så se vores opladere til telefoner og tablets. Her finder du blandt andet opladere udviklet med den helt nye QC 3.0 Fast-charge teknologi der tilbyder hurtig opladning af dine enheder.

Send en skjult besked

Julen står for døren og i anledning at højtiden er det sæson for små søde og kærlige beskeder til og fra dem man holder af.

Der findes mange måder at tage kontakt til folk, du kan ringe op, skrive en sms’er eller sende et brev. Apropos sms, så er der rig mulighed for at peppe dem lidt ekstra op i år. For der er et alternativ til de almindelige tekstbeskeder i grøn boble med sort skrift, som vi typisk sender.

Igennem iMessage kan du bruge bobleeffekter til at give din tekst mange sjove og anderledes udtryk, for eksempel usynlig tekst som modtageren skal skrabe for at læse eller beskeder med konfetti og fyrværkeri.

Giv xfaktor til dine beskder ved at følge denne fremgangsmetode:

-Åbn beskeder

-Find en modtager af beskeden-

-Skriv din tekstbesked

-Tryk så på den blå pil og hold den nede

-Nu bliver du mødt af nogle nye/skjulte valgmuligheder

-Vælg den måde du ønsker beskeden skal se ud på ved at gøre brug af de nye faner

-Send besked

Fortryd fejl ved at ryste din iPhone

Skrev du forkert? Engang imellem vil de små tykke pølsefingre ikke helt det samme, som vi vil.

Fik du skrevet en linje, som blev noget volapyk? Så kan du altid fortryde din sidste indtastning ved at ryste din iPhone.

Det vil få systemet til at spørge dig, om du har lyst til at slette det sidste du skrev. Det er en nem og lidt anderledes måde at redigere sin tekst, som de færreste er klaver over eksisterer.

Er du den klodsede type der kunne benytte denne ryste funktion, hvorefter du tabte din iPhone? Så sørg for at den er godt beskyttet med et skærmbeskyttelse til iPhone og iPhone Mobilcover.

Luk flere apps på samme tid

Et andet lille trick er til situationerne, er hvor man har haft gang i mange applikationer, men ikke lukket dem ned igen, hvorfor de alligevel bare kører i baggrunden.

En enkelt måde at rydde sin skærm og de mange applikationer du har åbnet er ved at swipe applikation efter applikation op og ud af skærmen.

En endnu mere effektiv måde at få flere apps lukket ned på samme tid, er dog ved at swipe med flere fingre på samme tid, fordi det får også forskellige apps lukket ned med det samme.

Tricket er en lidt hurtigere løsning der er værd at være bevidst om, men næppe et trick der kommer til at revolutionere din mobiloplevelse.

Optag din skærm

Du ved sikkert, at man kan tage screenshots med sin telefon. Men var du klar over, at man også kan gemme optagelser af sin egen skærm?

Så længe iOS 11 er installeret på din iPhone kan du filme din egen aktivitet og gemme optagelser at det der sker på din skærm i kamerarullen.

Dine optagelser vil for det meste være audiovisuelle, det vil sige at du får både det samme video og lydbillede med i dine gemte optagelser, men med det sagt kan du også komme ud for at der vil være begrænsninger.

Du kan f.eks. ikke lave optagelser med lyd fra Spotify eller underholdningsplatforme som Netflix.

For at aktiverer skærmoptagelse, som featuren hedder, så skal du gå ind i Indstillinger, Kontrolcenter, Tilpas betjeningspanel og trykke på det grønne plustegn ud for kolonnen Skærmoptagelse.

Derefter vil du kunne foretage skærmoptagelser det samme sted fra, som du finder din lommelygte og lommeregner.

Alt du skal gøre er at swipe op fra bunden af din skærm. Tryk på skærmoptagelses-ikonet, derefter vil optagelserne starte 3 sekunder efter– husk at aktivere mikrofonlyd, hvis du ønsker at have lydsporet med.

Læs også: Apple Watch serie 4 – Disse vilde features kender du ikke