Huawei Nova 5T som plaster på såret?

Vi har tidligere været omkring, at telefongiganten Huawei ikke lancere deres nyeste skud i Danmark – Huawei Mate 30 Pro. I stedet kan vi i Danmark måske få en anden attraktiv telefon fra Huawei at opleve. Det sker d. 24 september, men det er endnu ikke helt klart hvilken model, der er tale om. Buddet er dog på Huawei Nova 5T.

Hvad kan vi forvente af Huawei Nova 5T?

Lanceringen af den mulige Huawei Nova 5T byder på smukke farver og et reflekterende design. Et raffineret finish og en unik tekstur skaber en konstrast mellem lys og mørke, der former en surrealitisk og sublim 3D-effekt på enkel overflade. Den kan fås i sort, knækket blå og midsommer lille. Nova 5T giver mulighed for en-håndet at oplåse telefonen, gennem fingeraflæseren på siden af telefonen.

Skærmen trækker grænser ved at være endnu større. Frontkameraet skjules under skærmen og gør det muligt for Nova 5T’s skærm at opnå sin fulde integritet, som udvider brugeroplevelsen til det næste niveau.

Huawei Nova 5T kommer med fire AI QUAD kameraer:

 • Et super vidvinkelkamera med 16 mega pxiel f/2.2.
 • Et standardkamera på 48 mega pixel
 • Super Macro lens med 2 mega pixel og helt til en distance på 4 cm
 • Boked kamera med 2 mega pixel til forrygende portræt fotografier

Tilmed gør den AI-drevne Super Night Mode, der bruger intelligent lyssensor, er støj reducerende, lang eksponering og stabiliseringsteknologi det muligt, at lave banebrydende slørfri natoptagelser.

Nova 5T kommer med 8GB RAM og lagringsplads på op til 128GB hukommelse. Den kommer med en batterikapacitet på 3.759 mAh og muligheden for superopladning, hvor den på blot 30 minutter er ladet 50%. Hertil har den Kirin 980 chip, der bidrager til en endnu bedre spiloplevelse.

Huawei Nova 5t Som Plaster På Såret?
Huawei Nova 5t Som Plaster På Såret?

Sanktioner påvirker også Nova 5T

Tidligere har vi skrevet om, at Huawei Mate 30 Pro, som ikke kommer til Danmark på grund af sanktioner. Sanktionerne kommer også til at påvirke Huawei Nova 5T. Formentlig vil Nova 5T komme med Android systemet, men der vil være højst sandsynlig stadig være udfordringer, når det drejer sig om Play Store, Googles tjenester og apps. Tilmed vil vigtige apps i form af bank- og betaling-apps også være en udfordring.

Huawei’s egen indsats på området, for det danske markede er, at udvikle danske apps til deres egen app store, AppsGallery. Det bliver spændende og se om det lykkes for telefongiganten at få vigtige apps med inden lanceringen. Her i blandt bank og betaling apps, eksempelvis mobilepay og samtidig om de får skabt en løsning for at tilgå Google tjenester eller brugerne selv skal finde dem i alternative apps stores.

Huawei Mate 30 vs. Huawei Nova 5T

Nu vi ikke får lov at opleve Huawei Mate 30 i første omgang, men i stedet får fornøjelse af Huawei Nova 5T, som bliver lanceret i Indien den 16. oktober og senere i Danmark den 24. oktober. Efter sigende er Mate 30 den bedste telefon nogensinde fra Huawei, ud fra papirerne. Hvad er det så vi får i stedet for Mate 30. Kan Huawei Nova 5T måle sig med Mate 30 eller går vi i Danmark glip af en masse.  

Tager vi et kig på de to modeller Huawei Mate 30 og Huawei Nova 5T, så ved vi allerede at Mate 30 kommer med Android v10, hvor Nova 5T kommer med Android v9.0. Ingen af dem vil dog have adgang til nogen af Googles tjenester, som det ser ud nu og derfor kommer de i stedet med Huaweis egen app store, AppGallery.

Overordnet set, så adskiller de to modeller sig fra hinanden, blandt andet i størrelsen af designet. Her er Mate 30 5 procent større end Nova 5T, med et mål på 6.62”. Dette gør skærmen ideel til at browsing på internettet og streaming af film. Mate 30 understøtter også muligheden for ekstra lagring via ekstra memory card og så har det tilmed 12 procent mere batterikapacitet end Nova 5T. Her må Nova 5T nøjes med 3750 mah, hvilket på det generelle marked ikke er ringe, men Mate 30 rykker lige med dets 4200mAh kapacitet.

Nova 5T rykker dog på et noget lettere design, der er mere slim og ned eb lettere vægt. Hertil har det 8 GB Ram fremfor Mate 30’s kun 6 GB, et quad kamera der byder på 48 mega pixel sensor bag på og et 32 mega pixel front kamera. Dette overgår Mate 30’ egen triple kamera, der indeholder et 40 mega pixel bag kamera og et frontkamera med 24 mega pixel. Yderligere vides det at Nova 5T har front flash.

Ser vi endnu nærmere, så har Mate 30 et Full HD OLED-skærm, der bidrager til en mere dynamisk oplevelse af billedet. Nova 5T trækker en IPS LCD-skærm, der styrker naturlige farver og skarphed. Mate 30 har fingeraftryk på frontsiden, mens det hos Nova 5T forekommer bagpå og begge har featuren ansigtsgenkendelse. Hos Mate 30 kommer telefonen ligeledes med et forbedret chipsæt i form af Kirin 990 og 2.86 GHz Octa Core Processer. Nova 5T har her et Kirin 980 chipsæt med et 2.6 GHz Octa Core processer.

Dog er det ikke Huawei Mate 30, som faktisk skaber den største hype, men i stedet Pro udgaven. Huawei Mate 30 Pro kommer med nogle helt vilde specifikationer.

Huawei Mate 30 Pro show off

Mate 30 er den typiske basismodel, men Pro udgaven kommer med endnu mere indhold og hos Mate 30 Pro rykker Huawei sin standard markant. Med specifikationer som:

 • Kirin 990 chipsæt
 • 8 GB RAM
 • 256 GB lagringsplads
 • 4500mAh batterikapacitet
 • 40w super lader og 27w trådløs opladning
 • 40MP RYYB primær linese og et 8MP 3x telelinse ( der efter sigende trækker 137% mere lys ind end iPhone 1 Pro Max)
 • 3D ToF kamera til bokeh effekts
 • 40MP ultra-vidvinkel kamera
 • Front kamera med 32MP kamera og 3D dybde kamera
 • Real-time bokeh effekt med 7,680fps videooptagelse
 • 4K/60fps og 4K HDR timelapse optagelser

Så samlet set kan man vidst godt sige at vi misser en utrolig telefon her i Danmark. I stedet må vi nøjes med den knap så specs fyldte Huawei Nova 5T. Interessant er det også at Huawei Mate 30 Pro også kan købes i en Porche design udgave – Huawei Mate 30 RS. Dette er den absolutte eksklusive udgave af serien og fås med 12 GB RAM og hele 512 GB lagringsplads udover de specs der findes i Mate 30 Pro udgaven.

Vi følger stadig hele processen tæt og håber på at få chancen for at opleve Mate 30-serien i Danmark snarest.