Hvilken Powerbank skal jeg vælge?

Hvilken Powerbank skal jeg vælge?

Glemte du at lade din enhed op hjemmefra? Vi kender det alle. Du har 15 % strøm tilbage, men der er 6 timer til at du får fri fra arbejdet og nu risikerer du ikke at kunne få fat på din kammerat som skulle hente dig derefter. Vi er storforbrugere af smartphones og stiller hele tiden større krav til deres præstationsevner. Når en ny mobiltelefon lanceres spiller batteriet en afgørende rolle for forbrugernes efterspørgsel, for strøm er en uundværlig vare. En Powerbank din mulighed for aldrig at skulle undvære strøm til din mobiltelefon igen, selvom du mangler mobiloplader og er langt fra en stikkontakt.

Den bedste Powerbank til DINE behov

For at være i stand til at udvælge den bedst egnede Powerbank til dig selv, er du først nødt til at stille dig en række centrale spørgsmål. Først og fremmest skal du spørge dig selv, hvad er mine behov? Start med at tænke over:

1. Hvor mange gange skal min mobiltelefon kunne blive opladet. De fleste vil sandsynligvis foretrække, at ens Powerbank er i stand til at oplade ens mobil fuldt minimum én enkelt gang. Uanset hvilke betingelser du stiller i forhold til opladningsstyrke, så stiller det krav til din kommende Powerbanks batterikapacitet.

Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?
Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?


2. Helt lavpraktisk er det måske vigtigt for dig, at din Powerbank er konstrueret på en bestemt måde? Det kan være i forhold til design, hvor du måske foretrækker et moderne eller traditionelt islæt. Formen kan også være betydningsfuld, måske tiltaler firkantede flader dig mere end de runde.

3. Du skal være opmærksom på er, at dine krav til en Powerbanks evner ofte også vil komme til udtryk igennem dens størrelse og vægt. Det er værd at skrive sig bag øret, at en Powerbank med stor mAh også tit har større vægt. Kort fortalt angiver talværdien af mAh, i hvilket omfang at enheden kan opbevare strøm.

En god Powerbank til enhver situation

4. Det fører os til spørgsmålet om, hvor skal du hen? Ligesom der er forskel på smartphones og tablets, så er der det også indenfor Powerbanks. De fleste er ømme overfor fugt og vand, men specifikationerne afviger fra enhed til enhed. Hvor du bevæger dig bør også have indflydelse for din behovsafdækning. Forestiller dig, at skulle bruge din Powerbank til hverdagsbrug er dine krav være anderledes end hvis du skal ud at rejse eller ønsker at få opladet din mobil i teltet på festival eller campingpladsen. Nogle søger en robust og hårdfør Powerbank, andre en vandafvisende.

5. Trådløse eller ej? I tilknytning til spørgsmålet om hvorhenne du vil gøre brug af din smartphone, kan du overveje om du er interesseret i en trådløs Powerbank. En trådløs Powerbank er ideel til både udendørs og indendørs brug, og tilbyder en anderledes, for mange mere luksuriøs og moderene brugeroplevelse.

Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?
Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?

6. Vær opmærksom på at din Powerbank understøtter din mobiltelefon. Der er forskel på hvilke porte smartphones har, eksempelvis er et Lighting-kabel nødvendigt til iPhones, hvorimod Android-brugere anvender micro USB-stik eller USB Type C-stik.

7. Hvor meget vil du betale? Søger du markedets bedste Powerbank eller skal det være den bedste indenfor et mindre beløb. Du kan finde fantastiske Powerbanks til ingen penge, men uanset hvad du beslutter dig for, så skal du have afgjort med dig selv, hvor mange penge du er villig til at investere for at finde den rette Powerbank  til at opfylde dine behov.

Hvad kan de bedste Powerbanks?

Engang imellem findes de afgørende argumenter i detaljerne. Vi vil i denne sektion gøre opmærksom på en håndfuld af de features, som vi mener er med til at skabe lidt ekstra værdi hos en Powerbank sammenlignet med andre. Quick charge indeholder en hurtig ladeteknologi, som adskiller din fleksible strømforsyning fra andre opladningsenheder.

Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?
Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?

Den ultimative opladning foregår hurtigt, nemt og enkelt, hvilket er helt i tråd med quick charge som søger for at din er helt ladet på rekordtid. Fleksibilitet er nøglebegreb i karakteristikken af Powerbanks.  Derfor er powerbanks med flere USB-indgange også super kurs blandt anmeldere og forbrugere.

Sørg for at få mest muligt ud af dine penge ved at investere i en enhed der tillader flere personer, at lade deres mobiler op på samme tid. Flere Powerbanks indeholder digitalt display, hvilket giver dig som bruger muligheden for at følge med i batteristatus, ligesom en lommelygte (oftest LED lygte) også har nogle soleklare fordele. Skal du have en Powerbank med ualmindelig stor xfaktor, så er det også muligt med en enhed oplader både sig selv og dine enheder ved hjælp solceller!

På jagt efter en billig Powerbank i høj kvalitet?

Før du investerer i en ny Powerbank, så er det vigtigt for os at gøre dig opmærksom på en række forhold. Du skal lære dig selv at kigge efter output og input. Begge dele angives i volt og ampere og kunne f.eks. se ud på følgende måde: ”OUT5V1A” eller IN5V1A” Output betegner den mængde strøm, som din Powerbank er i stand til at frigive, mens input illustrerer hastigheden som det kan lade sig at gøre på.

Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?
Hvilken Powerbank Skal Jeg Vælge?

En kvalitets Powerbank vil typisk have 2 ampere i begge kategorier. Dernæst bør du tænke over, at din strømforsyning også bruger strøm idet at den overfører strøm! Strømforbruget kan også påvirkes af bl.a. temperatur og slidtage ligesom enhver opladning vil foregå langsommere hvis den mobile enhed er tændt og benyttes under ladning. De nævnte forhold er vigtige at forstå, fordi at enhver Powerbank vil opleve et energitab.

Omfanget af det energitab afhænger som beskrevet af en række forhold, men i stor udstrækning af enhedens beskaffenhed og kvalitet. Afsluttende vil vi anbefale, at du læser IP-certificeringer med omhu. En vandtæt Powerbank er ikke nødvendigvis lige så vandtæt, som du tror. Læs specifikkationerne igennem og find ud af præcis hvilken IP-klassificering den Powerbank du kigger på har.

På den måde handler du ikke i blind tro, men giver dig selv de bedste forudsætninger for at vide præcis hvad de forskellige Powerbanks egenskaber er. Skal du på udenlandsrejse og overvejer at medbringe din Powerbank er dette i særdeleshed vigtigt, eftersom at reglerne for hvad der er tilladt og hvad der ikke er, varierer mellem de forskellige flyselskaber.

Se vores store udvalg af Powerbanks!

Læs også Hvordan Virker Trådløs Opladning? eller om Telefoners vandtæthed og mærkninger