Trådløs Oplader – Hvordan Virker Trådløs Opladning?

Hvordan Virker Trådløs Opladning?

Trådløs opladning er ikke et nyt fænomen, men endnu mangler det for alvor at slå igennem i de danske husstande. Mange elektroniske enheder er i dag mulig at lade op på trådløst. Alligevel hælder mange til at gøre det på traditionel maner ved hjælp af almindelige mobilopladere. Bevægegrundene for at de færreste endnu har taget den trådløse opladning til sig er endnu uvisse. Undersøgelser viser at ca. hver anden dansker bruger iPhone, hvilket kan være en del af forklaringen.

Fede Gadgets Til Din Telefon 2018
Fede Gadgets Til Din Telefon 2018

Først for nylig begyndte Apple at udvikle smartphones der kan benyttes med en Trådløs oplader. Derfor ser vi nu iPhones med en glasbagside i stedet for aluminium. En anden del af forklaringen ligger givetvis i, at det standard udstyr der følger med mobiltelefoner og anden elektronik, endnu ikke er trådløst.

Trådløse standarder

Der findes flere muligheder indenfor trådløs opladning, men den mest populære og udbredte standard blev lavet af Wireless Power Consortium og hedder Qi. Qi-standarden blev tilvejebragt ud fra en idé om at man skulle kunne oplade overalt, f.eks. på offentlige steder som i busser, toge og på hoteller.  Blandt de førende producenter på markedet er Qi særdeles populær, og således benytter Samsung, Huawei, Nokia osv. En anden stor trådløs standard er Power Matters Alliance, som Starbucks allerede i 2014 tog i brug. Året efter blev det annonceret, at de ville implementere det i deres café-borde rundt om i USA.

Trådløs Oplader – Hvordan Virker Trådløs Opladning?
Trådløs Oplader – Hvordan Virker Trådløs Opladning?

Hvordan virker trådløs opladning?

Trådløs opladning til telefoner beror på en indbygget induktionsspole i den Trådløse oplader. Denne induktionsspole er at sammenligne med en strømforsyning, der overfører strøm til det elektromagnetiske felt i din mobiltelefon. Udviklingen af trådløs opladning er endnu i sin spæde start, men forskningen udforsker mulighederne med trådløs opladning på alle leder og kanter. For eksempel findes der el-busser i Sydkorea som bliver opladet ved hvert busstop. Vi skal ikke langt tilbage før induktionsspoler ofte var store.

Det satte anvendelsen af trådløs teknologi lidt i retræte, eftersom at det harmonere mindre hensigtsmæssigt med forbrugernes ønsker om smallere smartphones. Endnu er trådløs opladning ikke lige så effektivt som opladning via kabel, og i dag virker de Trådløse opladere til telefoner også ved at selve opladeren er koblet til stikkontakten. Selve mobiltelefonen skal lades igennem fysisk kontakt med ladepladen på den Trådløse oplader.

Hvorfor bruge trådløs opladning?

Flere af de førende mobilproducenter som Samsung, LG, Mirosoft, Google og Apple tilbyder i dag trådløs opladning ad Qi-standarden til deres mobiltelefoner. For nogle udbydere er det dog udelukkende deres seneste produkter som er i stand til dette. Derfor er det også er vigtigt at undersøge om din telefon understøtte denne mulighed før du investerer stort i enten mobiltelefon eller Trådløs oplader.

Udviklingen af vores elektroniske enheder foregår i et rasende tempo og bliver stadig større på alle parametre. Markedet er i konstant bevægelse og forbrugerne bliver også mere og mere kræsne og krævende. I fremtiden er det muligt, at de ressourcer der kræves fra telefonen måske kan blive endnu mere krævende. Det kan have påvirkning på batteriet, og kræve mere konstant opladning.

Trådløs Oplader – Hvordan Virker Trådløs Opladning?
Trådløs Oplader – Hvordan Virker Trådløs Opladning?

Du kender allerede til induktionsspoler fra induktionsplader i køkkenet. Den trådløse opladning er kommet for at blive og vil med stor sandsynlighed blive endnu mere udbredt på sigt. Det smarte ved en Trådløs oplader er og bliver, at det er nemt og enkelt, og at du f.eks. kan bruge USB-porten imens. På sigt vil trådløs opladning selvsagt gøre dig mindre afhængig af at du har husket at oplade eller bærer din strømforsyning med dig.

Koreanske forskere skulle allerede nu have fået succes med at udvikle en teknologi kaldet Wireless Power Transfer (WPT). Denne teknologi gør det muligt at oplade flere mobile enheder på samme tid, med en afstand på op mod en halv meter fra den Trådløse oplader.

Fremtiden med trådløs opladning

Forestil dig at ligge på sofaen med mobilen i hånden, alt imens den lader sig selv op – helt uden stik og ladepade. Vores mobiltelefon er altafgørende for vores hverdag og en forlængelse af os selv.

Hvad Er Quick Charge Qc3?
Hvad Er Quick Charge Qc3?

Vi gør brug af telefonen til stort set alle livets dele, og er blevet vores nærmeste følgessvend. I fremtidien bliver vores tilknytning til telefonen med stor sandsynlighed ikke mindre, derfor kommer Trådløse opladere og trådløs opladning givetvis også til at blive indbygget flere offentlige steder, f.eks. på kontorer, lufthavne og hoteller.

Alle steder vil opladning være muligt og nødvendigt for at opretholde hverdagens mekanismer. Møbelgiganten IKEA har allerede udgivet trådløs opladning integreret i sengeborde. Andre virksomheder eksperimenterer med bordplader indeholdende samme funktion. Skal du på en længere tur uden mulighed for at tilkoble den rigtige oplader til din telefon og i en stikkontakt. Så kan trådløs opladning ende med at blive en ’life saver’ for dig, eller dem du holder af.

Læs også Hvilken Powerbank skal jeg vælge?

Trådløs oplader

En høj kvalitets trådløs oplader er i stand til at benytte den nyeste teknologi til at overføre strøm til en lang række elektroniske enheder, eksempelvis smartphones.

En trådløs oplader er en enhed, der gør det muligt at oplade din telefon uden en fysisk forbindelse. Trådløs opladning er baseret på magnetisk resonance. Det vil sige, at strømmen bliver overført mellem to enheder via spoler. Det sker, når hovedspændingen bliver omdannet til højfrekvens vekselstrøm. Vekselstrømmen bliver derefter overført til transmitterspolen via kredsløbet. Når vekselstrømmen når ud til transmitterspolen afleder det et tidsvarierende magnetfelt, som strækker sig til din enheds modtagerspole. Den nuværende strøm indenfor modtagerspolen bliver konverteret til direkte jævnstrøm af modtager kredsløbet og anvendes til at oplade dit batteri.

Der findes tre forskellige måder at aktivere trådløs opladning:

  • Induktions ladning: Anvender elektromagnetiske bølger til at overføre energi og oplade enheden trådløst. Denne måde kræver, at enheden er placeret på en opladingspad. Det kan oplade smartphones, PDA’er og mobiltelefoner.
  • Radio ladning: Anvender trådløse radio bølger til at overføre energi til små enheder.
  • Resonans opladning: Anvendes til opladning af større enheder som bærbare, robotter, biler osv.

Sådan køber du en trådløs oplader:

For at sikre du køber den korrekte oplader, er der en række ting, du skal overveje, såsom:

  • Enhedens kompatibilitet
  • Dine behov
  • Funktionalitet
  • Hurtig opladning
  • Elegant design
  • God performance
  • Det skal være CE og RoHS certificeret

Det kan konkluderes, at trådløse oplader er nemme og sikre at anvende, så længe man følger instruktionerne. Du er ikke udsat for nogen skadelige stråler. Dette er en meget sikker og effektiv måde at oplade forskellige enheder på. Trådløs oplader eliminerer behovet for plug-in. De vil automatisk oplade alle mobileenheder indenfor dens rækkevidde.

Her kan du finde vores andre relaterede produkter

Set vores Perfect Covers?

Har du set vores seneste kollektion af de populære Perfect Covers? Vi har lavet en supernem oversigt til dig her med alle de nyeste modeller!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Bumper Covers?

Vi har fået Bumper Covers med en bagside i lækker akryl og solide bumpers til at yde maksimal styrke og sikkerhed til dine telefon. iPhone og Samsung!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Headsets?

Udforsk vores store udvalg af forskellige bluetooth headset i et væld af farver til en super skarp pris!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse