iPhone 11 – Nyt indspark fra Apple

Vi har tidligere lavet et kig op de seneste rygter om det nye flagskib fra Apple. I sidste uge introducerede Apple så den nyeste serie af iPhones. Man kan så diskutere hvor stor en forskel der er mellem den nye iPhone 11 og den foregående basismodel iPhone XR. Dette vil vi i dette indlæg forsøge at belyse. Først og fremmest erstatter IPhone 11 serien:

 • IPhone XR
 • IPhone XS
 • IPhone XS Max

Og ind kommer:

 • Iphone 11
 • IPhone 11 Pro
 • IPhone 11 Pro Max

Vi vil se nærmere på hvad der adskiller basismodellen iPhone 11 fra forgængeren iPhone XR og samtidig tage et kig på hvilke features de tre nye modeller indeholder.

Har designet ændret sig fra iPhone XR til iPhone 11?

Ser vi nærmere på basismodellerne iPhone XR og IPhone 11 opleves der ingen ændring på størrelsesforholdene. 11’eren måler på samme vis, som forgængeren XR’eren, 6,1” tommer (H150,9mm – B75,7 – D8,3mm) og med en vægt på 194 gram. I designet ses der heller ikke nogen ændringer og materialevalget består, ligesom iPhone XR’eren, af glas og aluminium. Men skærmen er efter sigende, fra Apple selv, den stærkeste til dato på en mobil. Ligeledes har de forbedret lyden gennem et samarbejde med Dolby Atmos. Telefonen er ligeledes IP68-klassificeret for vandbestandig til op mod 2 meters dybde i 30 minutter og samtidig beskyttet mod utilsigtede væsker.

På grund af at iPhone XR og iPhone 11 er identisk på det ydre designmæssigt, er det muligt at benytte det gamle cover fra XR’eren. Coveret passer helt perfekt til iPhone 11, da udskæringer sidder de helt samme steder. Ønsker du alligevel at opgradere til et nyt cover, kan vi anbefale dig, at se nærmere på nedenstående covers. Se flere covers her

Samme liquid Retina HD skærm

Udover at Apple selv udmelder, at iPhone 11-seriens skærm er den stærkeste til dato på en mobil, er der ikke meget at komme efter på det ydre design. Den 6,1” tommer skærm går igen fra forgængeren og har en opløsning på 1792×828 (326 PPI). Derudover er der:

 • True Tone skærm med et kontrastforhold på 1400:1
 • 625 nits lysstyrke.
 • Haptic Touch, som erstattede det tidligere 3D touch
 • og det velkendte oleofob belægning.

Et lækker hastighedsbump i iPhone 11

Så tilføjes der A13 Bionic-chip med tredjegenerations Neural Engine, er en af de første ændringer der kan opleves. Så vi ser en ændring på det indre, hvor denne nye A13 Bionic SoC er 20% hurtigere end den tidligere A12 Bionic chip i iPhone XR. Sidste års A12 overgår dog stadig en stor del af konkurrencen på markedet, men du vil opleve et seriøst hastighedsbump med den nyeste model.

Forbedret billede og video features

Til sammenligning har iPhone 11 et sekundært bagudvendt kamera, hvorimod iPhone XR kun har et. På begge telefoner findes der

 • et standard vidvinkel objekt på 12 megapixel
 • en seks elements lense, der kan gå helt ned til f/1.8 i blænde. 
 • optisk billedstabilisator
 • op til 2x optisk zoom og 5x digital zoom
 • burst mode, geotagging og meget mere.

Der hvor iPhone 11 skiller sig ud, er med den ekstra objektiv, som er en ultra vidvinkel, der har en blænde på f/2.4. Ligeledes har den en fem elements lense med 120 graders synsfelt. Hertil er der en stærkere True Tone Flash med Slow Sync og næstegenerations Smart HDR.

På front siden findes der et nyt 12 megapixel TrueDepth med f/2.2 blænde og udbygger dermed den milde spec bump af iPhone 11. Opgraderingen muliggør 4K videooptagelse ved 24 fps, 30fps eller hele 60 fps, slo-mo videooptagelse ved 1080p med 120 fps.  IPhone XR indeholder et 7 megapixel kamera med en f/2.2 blænde og disse funktioner er ikke tilgængelige på iPhone XR’s frontvendte kamera.

Regnbuepaletten fortsætter, vild lagring og forbedret batterilevetid

Både hos iPhone XR og 11 er der et bredt sortiment af farver, som inkluderer sort, hvid, gul og rød. Dog kommer iPhone XR også i koral og blå, men hos de nye modeller erstattes disse i stedet med grøn og lilla. Her er der ikke den store konkurrence og det handler i højere grad om egen personlige præferencer.

Den nye model får også et hak på lagringsdelen. Både hos iPhone XR og iPhone 11 er det muligt at købe med 64GB eller 128GB, men 11’eren tager det lige en tand længere. Her kan man nemlig få 256GB.

Et vedvarende tale emne er batterilevetiden og her har Apple igen rykket grænsen, hvor der nu bydes på en batterilevetid der en time længere end iPhone XR. Det betyder at du nu kan få op til 17 timers video afspilning på en enkelt opladning. Begge modeller understøtter 18W opladerstik, der kan byde på 50% opladning på blot 30 minutter. Samtidig er der, ligesom i iPhone XR, mulighed for trådløs opladning.

Forskelle på iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max

Tager vi et nærmere kig på de to søskende, iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max, er der visse designmæssige aspekter der adskiller sig fra basis modellen. Størrelsesmæksigt er 11 Pro kun 5,8”, hvor 11 Pro Max trækker det længste strå med 6,5”. Udover størrelsen på de to modeller er der ikke mange forskelle. Begge er designet i rustfri stål og mat glas med struktur, indbygget Super Retina XDR-skærm, vandafvisende ned til 4 meters dybde i op til 30 min – og ligesom ved iPhone 11 TrueDepth-kamera med 4k videooptagelse med op til 60 billeder pr. sek, Face ID, A13 Bionic chip med tredjegenerations Neural engine.

Kapacitetsmæssigt kan 11 Pro og 11 Pro Max købes med helt op til 512GB og det der gør sig særligt bemærket hos de to modeller, er den markant forbedret batterilevetid. IPhone 11 Pro lever op mod 4 timer mere end forgængeren iPhone XS og iPhone 11 Pro Max op mod 5 timer mere end iPhone XS Max.

Hertil er der opgraderet med hele tre forskellige objektiver, fremfor kun to. Udover de førnævnte objektiver hos basis modellen, så indeholder iPhone 11 Pro og 11 Pro Max også en tele med en blændeåbning på f/2.0.

Hvad så med prisen?

Vi kommer ikke udenom, at en investering i Apple mobil er en dyr fornøjelse. I forhold til den tidligere iPhone XR, som startede med en pris på 6.699 kr. for en 64GB, kommer iPhone 11 på markedet med en pris på 6.299 kr. 64GB. For 7.699 kr. kan 11’eren købes med en lagringplads på 256GB. Ønsker du derimod den lækre iPhone 11 Pro Max skal du grave dybt i sparegrisen. Denne model vil have en pris fra 9.799 kr. med 64GB. Med 512GB vil du skulle hive hele 12.999 kr. op af lommerne.