Nokia 9.1 PureView – En ny og forbedret version?

Nokia 9.1 PureView – Kan Nokia levere denne gang?

Det seneste skud på stammen fra det Microsoft-ejede selskab kommer i form af Nokia 9.1 PureView. Dette er den opdaterede version af Nokia 9.0 PureView, som ikke levede op til den proklamerede standard for mange. Dengang vagte den stor interesse som den første smartphone med hele fem kameraer på bagsiden, men denne model var ikke at tilstrækkelig kvalitet for mange. Version 9.1 skulle have været lanceret her i midten af 2019, men man valgte at udsætte udgivelsen. Dette gjorde man for at arbejde på kameraerne og softwaren for finjusteringer, der skal forbedre funktionaliteten markant. Netop kameraerne skulle være i fokus, hvilket er i tråd med den nuværende kamerakrig blandt smartphones.

Nokia 9.1 Pureview – En Ny Og Forbedret Version?
Nokia 9.1 Pureview – En Ny Og Forbedret Version?

Hvornår udkommer Nokia 9.1 PureView?

Som sagt skulle version 9.1 have været udgivet mellem juli og september 2019, hvilket blev sat tilbage, men nu er en ny dato sat for udgivelsen. Årets sidste kvartal bliver udgivelsen for Nokia, som søger at konkurrere med bl.a. iPhone 11, Huawei P30 og Samsung Galaxy Note 10. Man må gå ud fra, at Nokia har haft en god grund til at udsætte datoen, og at de forbedringer, de arbejder på, er ventetiden værd.

Hvad koster Nokia 9.1 PureView?

Den tidligere 9.0-version koster i øjeblikket 4500 – 4900 DKK, og det forventes også, at version 9.1 vil være i dette prisleje. Mere specifikt er endnu ikke blevet bekræftet.

Hvad er nyt ved Nokia 9.1 PureView softwaren?

Dette er, hvor de mest markante forbedringer forventes at komme frem, hvorfor man også har valgt at udsætte udgivelsen. Der skulle antageligt blive lagt vægt på softwareforbedringer i kameraet, hvor video og lavt-belysnings performance sættes i fokus. Hastigheden på kameraet får også et nyk opad. Kameraet var ellers deres helt store satsning fra starten af, og nu er det op til teamet bag at rette op på de forgangne skuffelser. Dengang lød meget af kritikken på, at kameraet simpelthen var for langsomt med appen, og at det ikke var af den visuelle kvalitet, som man ellers var levet solgt på.

Nokia 9.1 Pureview – En Ny Og Forbedret Version?
Nokia 9.1 Pureview – En Ny Og Forbedret Version?

Hvad er nyt ved Nokia 9.1 PureView hardwaren?

Det forventes ikke, at der kommer de store ændringer i hardwaren, da version 9.0 udkom i februar 2019. Vær derfor forberedt på samme design som version 9.0 men med mindre justeringer af designet. Nogle rygter peger i retning af et frontdisplay med Punch Hole ligesom Samsung Galaxy S10 og Nokia X71. Udover dette, er medierne rimelige enige om, at vi ikke skal forvente noget nyt af designet. Nokia 9.1 PureView skulle også have Qualcomm Snapdragon 855, hvilket gør den 5G kompatibel. Telefonen vil køre med Android One og blive lanceret med Android Q.

Nokia 9.1 PureView forbedringer – rygter

  • Qualcomm Snapdragon 855
  • 5G kompatibilitet
  • Android One (Android Q ved lancering)
  • Punch Hole display
  • Forbedret video og kamerasoftware
  • Mere responsivt og hurtigere kamerasoftware

Opsummering af Nokia 9.1 PureView

Nokia 9.1 PureView er Nokias forsøg på at rette op på skuffelsen ved version 9.0, og de satser i høj grad på, at deres opdateringer vil gøre den nødvendige forskel. Især softwaren har de investeret meget tid i at forbedre, hvilket også er hovedårsagen til den forsinkede udgivelse. Man må give kredit for nogle interessante punkter, som forventes at blive inkluderet. 5G kompatibiliteten er et modigt skridt fra Nokia, nu hvor teknologien endnu ikke er så udbredt, hvilket f.eks. har afholdt Apple fra at placere samme teknologi i deres kommende iPhone 11. Det bliver også interessant at se, hvordan kameraets nye softwareopdateringer måler sig op med de bedste i branchen. Selv forsikre Nokia, at de forgange ’fejl’ alle sammen er blevet rettet, og at man kan forvente noget, som kan tage kampen op med konkurrenternes nyligt og kommende lancerede smartphones.

Se et udvalg af vores populære produkter her: