Nyeste budgetmobil fra OnePlus: OnePlus Nord CE 5G

For ikke så længe siden skrev vi om 5 gode telefoner til en fordelagtig pris og her snakkede vi bl.a. om OnePlus Nord N10 5G, som kom ud i efteråret 2020, men nu er der kommet en ny version af OnePlus’ budgettelefoner. Den nyeste budgetmobil fra OnePlus, OnePlus Nord CE 5G, er endnu en super skarp telefon, der ikke vælter budgettet, men er den det værd over den forrige version, som kom ud 8 måneder før? Vi sammenligner disse to telefoner og giver dig en konklusion på, om du skal give lidt mere og så få den nyeste version eller spare lidt og tage den “gamle”.

Nyeste Budgetmobil Fra Oneplus: Oneplus Nord Ce 5g
Nyeste Budgetmobil Fra Oneplus: Oneplus Nord Ce 5g

Budgetmobil fra OnePlus – Heftig telefon til prisen

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at den nyeste telefon fra den Kinesiske gigant OnePlus er vanvittig god. OnePlus har efterhånden været på det danske marked i en del år og fik hurtigt vist, at de kunne lave telefoner på line med de største producenter. I mange år kæmpede Samsung og Apple om tronen med jævnlige indspark fra bl.a. Huawei og HTC, men i 2014 lancerede OnePlus deres først telefon og steg hurtigt til tops. De beviste, at de var kommet for at blive med deres highend-telefoner til ekstremt gode priser.

Sidenhen er highend OnePlus-telefoner også gået hen og blevet halvpebret i prisen, men med deres hardware, er det også til at forstå. Ikke desto mindre har de følget med på budgetmobilbølgen og er kommet med deres bud på en budgetserie, nemlig Nord, og den sidste nye budgetmobil fra OnePlus er altså OnePlus Nord CE 5G.

Kraftigt hardware

Først og fremmest kommer denne nye budgetmobil fra OnePlus med en Snapdragon 750G 5G octacore processor, der lige er et hak bedre end den forrige models processor, men det er marginaler, vil snakker om her. Der er stadigt et stykke op til processoren, der sidder i den stærkeste OnePlus, som er 9 Pro, men når OnePlus Nord CE 5G også er mere end 4.000 kr. billigere, så føler vi, at det er mere end rimeligt. Den har stadigt en god placering på ranglisten og den kan klare stort set alt på nuværende tidspunkt.

Kigger vi på hukommelsen, så kommer denne budgetmobil fra OnePlus som standard med 8 GB RAM, men den kan fås med helt op til 12 GB! Det er vanvittigt meget, specielt for en budgettelefon og så overgår den også den forrige model, der kun kunne klare 6 GB, hvilket dog stadigvæk er meget anstændigt. Den kommer desuden med op til 256 GB lagerplads, hvilket er en fordobling af den forrige version.

Kameraerne på telefonen er også ganske anstændige, men det er ikke her, at du finder den største opgradering fra den forrige version. Ligesom den forrige version, så kommer denne med nogle bagsidekameraer, hvor det bedste er på 64 MP og derudover har den et frontkamera på 16 MP, hvilket er ganske godt.

God levetid

Går du meget op i en telefon, der kan holde strøm længe, så kan vi fortælle, at den nyeste budgetmobil fra OnePlus kommer med det største batteri i serien. Med en batteristørrelse på 4500 mAh kan den altså leve i lang tid mellem hver opladning. Selve skærmen kommer med en opdateringshastighed på 90 Hz, men den tilpasser dit forbrug, så når det ikke er nødvendigt med 90 Hz, så bliver den automatisk nedsat til 60 Hz, hvilket sparer en god del strøm.

En god, rimelig pris

Snakker vi billige telefoner, som denne budgetmobil fra OnePlus, så er vi nødt til at nævne prisen og sammenligne den med andre telefoner. Du kan nu få en OnePlus Nord CE 5G til lige omkring 2.700 kr., hvilket er meget overkommeligt for en telefon af denne kaliber. Det er dog ca. 700 kr. mere end N10-versionen, der kom ud i efteråret 20, men vi mener, at den er det værd, da denne nye mobil overgår dens forgænger på stort set alle fronter.

Konklusion

Har du brug for en ny telefon, der ikke ødelægger dit budget helt vildt, så er denne nye budgetmobil fra OnePlus et meget godt bud. Der er selvfølgelig et stort udvalg af budgetmobiler og mange af dem ligger tæt på OnePlus Nord CE 5G, men vi mener dog, at det ikke bliver meget bedre til prisen end denne telefon. I starten af artiklen spurgte vi, om denne telefon er bedre end den forrige, N10 5G, og der bliver vi altså nødt til at sige, at det er den og vi føler bestemt, at den er de 700 kr. mere værd.

Med det sagt, så er det ikke jordens undergang, hvis du ikke har råd til mere end en OnePlus N10 5G. Der er en grund til, at vi nævnte den i vores artikel om de 5 bedste budgettelefoner og den holder stadigt i dag.