Skift af iPhone skærm kan blive 2x så dyr

Du er måske den nye ejer af den spritnye Apple telefon, enten iPhone 11, 11 Pro eller 11 Pro Max. Hvis du ikke er det endnu, så bør du tage dette med i dine overvejelser.

Efter sigende kan det nemlig blive en noget dyrere affære, at få skiftet skærmen på de nye iPhone 11 modeller. Vælger du nemlig at benytte en reparatør, som ikke er certificeret af Apple, kan det give konsekvenser fremadrettet for din telefon.

Skiftes displayet af en uautoriseret Apple tekniker, kan du efterfølgende komme til at opleve en advarsel, der vil dukke op på skærmen. Dette vil dog kun ske, hvis teknikeren har gjort brug af en uoriginal skærm. Meddelelsen advarer mod, at skærmen ikke kan verificeres af telefonen, fordi den ikke er original.

Den vil dukke op kontinuerligt med den selv samme besked, indtil skærmen skiftes til en original Apple skærm. Beslutningen fra Apples siden er truffet på baggrund af, at Apple ønsker der skal være en sammenhæng mellem skærmen og styresystemet.

Dermed mener Apple at en uoriginal skærm kan skabe problemer i forhold til visning af farver, lysstyrken og batteriafladning. Apple stiller derfor krav til dit valg af tekniker.

Cover & skærmbeskyttelse

Gør en forskel og forlæng din telefons levetid

Hvorfor lige en Apple autoriseret serviceudbyder?

Tilbehør lige her

Det er muligt at vælge enten en uautoriseret eller autoriseret Apple tekniker. De kan begge være lige gode teknikere. Det eneste der skiller de to ad, er at reparatøren betaler et beløb til Apple for at være en del af deres autoriseringsprogram.

Dermed kan den uautoriserede Apple tekniker godt være certificeret af Apple, opretholde krav og regler, og bruge originale reservedele. De får bare ikke et Apple autoriseret mærke og er dermed heller ikke forpligtet til at reklamere for Apples andre ydelser.

Brugen af certificerede Apple tekniker hos værksteder byder på, at den enkelte tekniker gennemgår en software og hardware eksamen i et af Apples testcentre og denne skal fornyes årligt.

Det handler derfor ikke om hvorvidt dit værksted er autoriseret eller uautoriseret, men om du dermed stoler på din serviceudbyder.

Mærket der indikerer at værkstedet er Apple autoriseret servicetekniker. Uautoriserede værksteder kan dog også tilbyde den lige så høje standard og krav til trods for de ikke har mærket – de betaler blot ikke for at være en del af organisationen efter endt uddannelse.

Er uheldet ude? Her er hvad det koster for en ny skærm

Skulle det ske at skærmen på din nye iPhone revner eller måske på din gamle iPhone, vil priserne se således ud:

iPhone XS Max, iPhone 11 Pro Max: 2812,25 kr.

iPhone XS, iPhone X, iPhone 11 Pro: 2402,25 kr.

iPhone XR, iPhone 11: 1742,25 kr.

iPhone 8 Plus, iPhone 7 Plus: 1472,25 kr.

Iphone 8, iPhone 7: 1292,25 kr.

iPhone 6s Plus: 1472,25 kr.

iPhone 6s, iPhone 6 Plus: 1292,25 kr.

iPhone 6: 1142,25 kr.

iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5C: 1142,25 kr.

Dette er priserne givet fra Apple selv. For at få disse priser skal telefonen sendes direkte til Apple, hvor du derfor må undvære din telefon i noget tid. Hos Apple autoriserede serviceudbydere kan der være tale om helt andre priser. Det tager vi et nærmere kig på nedenfor.

Priserne hos de Apple autoriserede værkstæder er typisk sat efter, at du vil kunne få din telefon med hjem igen samme dag, som du har leveret den, til reparation.

På Sjælland har vi fundet priser som har bevæget sig mellem 3495-4499,- kroner for en autoriseret udskiftning af en iPhone 11 Pro Max skærm. I det jyske og særligt i den nordlige del, er det muligt at finde priser fra omkring de 2600-3200 kroner

Til trods for de meget svingende priseksempler, så kommer vi ikke uden om, at det absolut er nogle triste penge at skulle afgive. Især hvis det så også viser sig at teknikeren ikke er autoriseret Apple ekspert, så bliver det dobbelt så dyrt.

Humac er en af de nok mest kendte Apple forhandlere i Danmark og er naturligvis et Apple autoriseret værksted. De har butikker i de fleste byer, lige fra København til Aalborg.

Andre autoriserede Apple service værksteder er blandt andet care1, mentech og andre større elektronik kæder.

Du kan dog også gøre noget selv for, at undgå en træls dyr efterregning. Det vil vi komme ind på nedenfor.

Vi ved alle hvordan en smadret skærm ser ud, men lige en påmindelse her, hvis du skulle have glemt det.

Skift Af Iphone Skærm Kan Blive 2x Så Dyr
Skift Af Iphone Skærm Kan Blive 2x Så Dyr

Apple fostrer negative tendenser

Der er kommet en del kritik af den politik de kører omkring mobil reparationer. Kritikken stammer primært fra det, der fra bilverdenen går under ”Right to repair”.

Dette udtryk stammer fra en politisk bevægelse, der opstod tilbage i starten af år 2000. Det går på at bruger skal have ret til, at kunne reparere deres enheder, her omhandlende biler og mobiler.

Dette gælder også hvis denne reparation kan tilgås gennem en bekendt eller, som vi har været inde på, en uautoriseret Apple tekniker. Hvis du ikke kan dette, så betyder det i bund at du ikke har egen ejerskab over din enhed.

Det er dog ikke alment, at ejere af et Apple produkt lige kan skille det ad, og reparere en eventuelt fejl på enheden. Dette kræver specialværktøj, og så er det heller ikke muligt at købe reservedele andet end ved Apple selv eller deres partnere.

Apples handlinger, der gør at de stiller sig som monopoler på markedet, bidrager i højere grad til at brugere vælger at købe nye telefoner, fremfor at reparere den gamle. Det betyder at Apple kan styre priserne på reservedelene og dermed også til dels priserne på reparationerne.

Endnu værre betyder det en kedelig tendens, som rammer miljøet, fordi folk vælger nyt fremfor at reparere, genbruge eller forsøge at forlænge en enheds levetid.

Mange mobilværksteder har dog en samlet mission om, at skabe mere bæredygtighed indenfor elektronik branchen. Derfor er det garanteret de få du vil møde, som ikke vil gå op i de fornødne krav og standarder, som Apple går under.

Når en mobil udvikles fra start til den kommer til slutbrugeren, påvirkes miljøet i store træk – derfor sættes der meget mere fokus på at forlænge de eksisterende telefoners levetid!

Beskyt din telefon med et skærmbeskyttelse og mobilcover

Beskytter du din telefon fra dag et af? Eksempelvis med et cover eller skærmbeskyttelse, eller måske endda begge dele?

Din mobil ser måske super lækker ud i des ultra stilrene design, med OLED skærm, og meget mere. Det gør den i hvert fald så længe den ikke har ramt asfalten.

Vi har sikkert alle haft et mareridt om, hvordan vi ser vores elskede telefon falde ned mod den hårde jord. Set hvordan kanten af telefonen efterhånden begynder at komme i kontakt med jorden.

Da telefonen ligger stille, typisk med frontsiden nedad står du med hjertet oppe i halsen og tænker at det kan jo være der ikke er sket noget – men nej, du tager telefonen op, vender den og hele forsiden er et stort spindelsvæv af knust glas.

Og man tænker bagefter, når det er for sent ”hvorfor havde jeg dog ikke noget beskyttelse på!”

Herefter kunne den dyre skærm reparation å omkring de 3000-3500,- kroner have været undgået, hvis telefonen havde haft et stødabsorberende cover og skærmbeskyttelse på til en samlet pris af omkring 500,- kroner – de 500,-kr kan blive din redning fra en dyr fornøjelse.