Tre nye iPhones – Ét udseende, tre størrelser

Tre nye iPhones – Ét udseende, tre størrelser & tre prisklasser

Tre nye iPhones – Ét udseende, tre størrelser og tre vidt forskellige prisklasser – Så sker det igen! Apple er endnu engang på banen med det nyeste kuld af iPhones. Denne gang lancerer de tre nye modeller – iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR. Ét udseende, tre størrelser og tre vidt forskellige prisklasser. Du bliver her klogere på de tre iPhones forskelle og ligheder.

Tre Nye Iphones – Ét Udseende, Tre Størrelser
Tre Nye Iphones – Ét Udseende, Tre Størrelser

De tre iPhones har en del ligheder, men samtidig også markante forskelle. En fællesnævner er bl.a., at skærmen går fra kant til kant, kun afbrudt af en lille sort kasse i toppen af skærmen, hvor bl.a. frontkameraet er placeret. Derudover har de tre iPhones, ifølge Apple, en processer, der er næsten 40 procent hurtigere end den seneste generation, nemlig den nye A12 bionic-chip.

De pointerer samtidig, at batteriet ligeledes er forbedret på alle tre iPhones, når man sammenligner med sidste års modeller. Du kan nemlig, afhængig af modellen, få alt fra en halv til halvanden times ekstra batteritid. Med de tre nye iPhones siger Apple definitivt farvel til jack-stikket samt home-knappen og dermed fingeraftrykssensoren TouchID. Med farvellet til home-knappen bliver de nye iPhones i stedet udstyret med ansigtsgenkendelsen FaceID, som du kan anvende til at åbne din telefon, samt til bekræftelse i flere apps.

Denne funktion er blevet forbedret, da den er blevet endnu hurtigere end dens forgængere. De to nye modeller iPhone XS og XS Max bliver, af Apples administrerende direktør Tim Cook, betegnet som “de mest avancerede iPhones nogensinde”, mens iPhone XR er det tætteste, Apple kommer på en “folketelefon”, da det er den billigste af de nye iPhones. De største forskelle på de tre modellen findes, når man kigger på skærmen og kameraet.

iPhone størrelser – iPhone XS & iPhone XS Max

iPhone XS og iPhone XS Max bliver, som nævnt, betegnet, som de mest avancerede iPhones nogensinde. De ligner på ydersiden sidste års iPhone X, men der gemmer sig en del forbedringer bag glasset. De to nye iPhones har et forbedret dobbeltkamera med en hurtigere billede-sensor. Som noget nyt har kameraet fået en såkaldt Smart HDR funktion. En funktion der betyder, at det er blevet lettere at tage gode billeder under vanskelige forhold, såsom modlys eller af motiver i bevægelse. De er desuden blevet forberedte til at kunne håndtere nye funktioner, som er baseret på kunstig intelligens og machine learning. Dette har bl.a. betydning for flere af kamera funktionerne, såsom portræt- og aniemoji-funktionen. Som nævnt er de nye iPhones mere energi-effektive. iPhone XS Max har et batteri, der kan give halvanden times mere batteritid på en dag, da den har det største batteri, der nogensinde har siddet i en iPhone.

Mens iPhone XS’s batteri kan give en halv times mere batteritid end forgængeren. Det bliver ligeledes for første gang muligt at håndtere to telefonnumre via en såkaldt dual-sim funktion. Dette betyder, at du kan tilføje et ekstra telefonnummer, udover dit fysiske simkort, hvis dit teleselskab understøtter eSIM-teknologien. De to iPhones har desuden en OLED-skærm, som bliver endnu mere dynamiske end forgængeren. De er produceret i rustfrit stål og fås, udover i space grey og sølv, i en ny lækker guld-finish. iPhone XS måler 5,7 tommer og koster 8.899 kroner (64 GB), mens iPhone XS Max måler 6,5 tommer og koster 9.799 kroner (64 GB). Skærmen bliver således en hel tommer større end skærmen på iPhone 8 Plus og bliver den største, der nogensinde har siddet på en iPhone. De to iPhones blev lanceret i Danmark den 21. september 2018.

iPhone XR

iPhone XR er den billigste af de tre modeller, Apple har lanceret i denne omgang. Den måler 6,1 tommer og koster 6.699 kroner (64 GB). Den minder om  iPhone XS og iPhone XS Max. Dog har den tre punkter, hvor den adskiller sig markant fra de to topmodeller, nemlig på skærmen, kameraet og materialet. Denne iPhone er udstyret med den helt nye Liquid Retina skærm, som er branchens mest avancerede LCD-skærm. Den er produceret i aluminium og fås i seks flotte farver. Endvidere har den et enkeltlinse kamera som de tidligere modeller, dog i en forbedret udgave. Det betyder, du kan tage billeder som aldrig før.

Kameraet har portræt-funktionen, forbedret bokeh-effekt og en helt ny dybdekontrol. Ligesom iPhones XS og iPhones XS Max har iPhones XR’s kamera ligeledes den ny smart HDR funktion. Hvis du investerer i en iPhone XR, er det vigtigt, at du sørger for at anskaffe dig beskyttelse. Således undgår du ridser og skader. Hos os forhandler vi skærmbeskyttelse, TPU covers og 360 graders beskyttelsescover til iPhone XR. Du kan læse mere omkring, hvorfor du skal investere i dette i vores blogindlæg: Optimal beskyttelse af din mobiltelefon og tablet.
iPhone XR bliver lanceret den 26. oktober 2018.

Tre Nye Iphones – Ét Udseende, Tre Størrelser
Tre Nye Iphones – Ét Udseende, Tre Størrelser

Når du investerer i en smart ny iPhone, er det en idé at have den optimale beskyttelse med et iPhone cover og skærmbeskyttelse.