Beskyt mobilen i sommervarmen med disse 6 råd

Beskyt mobilen i sommervarmen med disse 6 råd

Beskyt mobilen i sommervarmen med disse 6 råd – Sommertiden er mange menneskers favorit årstid. Is, sol, badeture, sand, natur. Det er lækkert, men det kan også blive for meget. Sandet giver vabler i sandalerne, isene drypper og fedter, saltvandet er fuld af vandmænd, og skovens flåter havde måske ikke været nødvendige på Noahs ark. Den danske sommer byder på overraskelser, og i år er den særlig varm. Når sommervarmen for alvor er over os, er det ikke kun levende væsner, der kan have det stramt. Vores elektroniske enheder kræver også lidt ekstra opmærksomhed. Husker du at passe på overophedninger og voldsomme temperaturudsving? Læs med her og beskyt mobilen mod varme, salt, sand og andre af sommerens herligheder.

1. Beskyt mobilen mod overophedninger

Selvom smartphones kan tåle mellem -20 og op til 60 graders varme, er den anbefalede temperatur mellem 0 og 35 grader. At lægge direkte i solens varme stråler eller i en saunavarm bil er ikke sagen for telefoner. Beskyt mobilen ved at holde telefonen i skyggen eller dæk den til med et tørt stykke stof.

2. Undgå store temperaturudsving

Skulle du alligevel have glemt telefonen i bilen, så lad endelig være med at smide den i køleskabet for afkøling. Det skaber groft sagt en syndflod af kondensvand – så kunne du lige så godt have smidt din telefon i poolen.

3. Sommer og varme = strand og sand

Når sommervarmen er over det lille danske land, valfarter vi fra nær og fjern til den nærmeste strand. Det er skønt med en kold dukkert, og børnene elsker det. Men sand og smartphones har aldrig været de bedste venner. Forestil dig sand mellem tænderne eller tæerne. Det er ikke rart for dig, og det er heller ikke rart for din telefon

4. Undgå fugtskader

Kondensvand er ikke godt for din smartphone, og det er fugt heller ikke. Undlad at pakke din smartphone sammen med badetøjet eller de våde håndklæder. Vi har skrevet mere om faren ved fugtskader, og så beskyt mobilen yderligere og læs med her.

5. Saltvand, klorvand, sodavand

Beskyt mobilen mod væske generelt. Det er ikke alle telefoner, der tager lige godt imod vand, og vi kan garantere, at ingen af dem elsker hverken saltvand, klorvand eller sodavand. Saltet i saltvand får din telefon til at ruste hurtigere. Klorvand er hårdt for din mobil, og sukkeret i sodavand krystalliserer og ødelægger din telefon langsomt, men sikkert.

6. ”Men den er jo vandtæt”

Smartphones er i højere og højere grad vandtætte i dag, end de var for 10 år siden. Det er desværre bare ikke altid ensbetydende med, at de kan tåle de samme mængder vand, som du udsætter dem for. Husk at læse op på anvisningerne og garantien, inden du kaster dig ud fra 10 metervippen med telefonen i badebukserne.

Læs også OnePlus 6T – Dette kan den nye mobiltelefon

Her finder du et udvalg af vores populære produkter