Mobilcovers i banevis – hvilket skal jeg vælge?

Kan du finde rundt i havet af forskellige mobilcovers?

TPU covers, 360 covers, Flipcovers, Bumper covers, Clear Case covers og flere til. Der er efterhånden et væld af forskellige mobilcovers til rådighed på markedet, hvilket er dejligt ift. muligheder, men som også kan give nogle hovedpine, når der skal nyt cover på telefonen. Mange stiller det samme spørgsmål ”Hvordan beskytter jeg min telefon bedst muligt? Også uden at gå på kompromis med det flotte design?”

Hvad søger du i et mobilcover?

Det hele handler i bund og grund om, hvad dit specifikke behov er. Tænk over det. Hvilken beskyttelse har lige præcis DU brug for til din telefon? Det er jo naturligvis muligt at få en ret kraftig rustning til telefonen, men det ser jo ikke ligefrem elegant ud, hvis du til dagligt bor i byen og sidder på kontor. Modsat kan du vælge det flotteste cover på markedet i fantastisk design, men hvis din hverdag konstant udsætter din telefon for fare, er det nok bedre at vælge noget mere funktionelt. Kan du få både funktionalitet og design i et og samme mobilcover, er det jo naturligvis at foretrække. Men igen, det er svært at navigere rundt i cover-junglen for mange.

Derfor vil vi nu prøve at gennemgå de mest basale typer af mobilcovers på markedet og belyse hvilke typer, der passer til hvilke behov i hverdagen og på arbejdet.

Læs mere: AirPods guide

Fortsættelse efter billedet…

Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?
Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?

Hardcovers A.K.A 360 Covers

Den oprindelige ide bag covers ligesom 360 covers er nok en af de ældste på markedet – styrke og atter styrke med et flot design. Samtidig er det også et af de mest populære covers, ved siden af TPU’et. Hårdføre covers – ligesom 360 typen – passer godt til de flestes behov. Det er let og tyndt samt fremstår i et simpelt og stilrent design.

Det findes i en række forskellige modeller. Det er også denne type, du ser med flest forskellige designs på markedet. Hvis du vil have lavet et mobilcover med dit eget print, så trykkes printet direkte ind i et ‘hard case’.

Andre materialer, som også går ind under hardcover, er træ, aluminium og plastik. Covers af hårdt materiale kan derfor bestå af træ, aluminium, polycarbonate og carbon fibre.

Fordelen ved denne type mobilcover er, at det er meget slankt i sit design og omslutter telefonens egen form hele vejen rundt langs kanten. Samtidig er det skåret, således telefonens knapper er nemme at komme til. Da der er mange variationer af disse hårde type covers, kan ulempen også varierer derefter. 360 covers har en optimal tykkelse og funktionalitet til at yde stødabsorberende effekt. Vælger du dog et hardcover med en ultra tynd skal, skal du være opmærksom på, at det nok ikke yder samme stødabsorbering, grundet dets tynde design samt ekstra tætsluttende form.

Køb 360 covers lige her

TPU covers eller Soft mobilcovers

TPU covers og lignende silikonebaserede typer er blandt det mest populære på markedet. Beskyttelsen kan fås til stort set alle typer af telefoner i dag og er foretrukket blandt mange telefonejere. Denne mobilcover type er brugt af mange, i alle aldre og forskellige brancher.

TPU covers kan fås i mange forskellige varianter, og materialet kan varierer, omend det er bedst kendt som et silikone-cover i transparent design. Typisk er materialet kendt for sin stødabsorberende effekt, når det er monteret på telefonen. Det betyder, at det absorberer slag ved eventuelle fald ned og dermed, i de fleste tilfælde, redder din telefon.

Indenfor kategorien af TPU covers findes der flere forskellige varianter, som allerede er nævnt. Disse omfatter blandt andet Body Gloves covers, Slim covers, Silikone covers og nok det mest kendte transparente TPU covers. Hertil er det også muligt at få TPU mobilbeskyttelse med print på eller i farver. Mange vælger dog ofte det transparente, for at telefonens design ikke bliver gemt væk.

TPU beskyttelse er som oftest fremstillet i materialer af termoplastik, polyuretan (TPU), Silikone eller carbon fibre.

I forhold til hardcoveret, så er fordelen ved dette er, at det hos nogle TPU covers, også beskytter forsiden med en mindre forhøjet kant, så det omslutter hele mobilen. Coveret vejer nærmest intet, ligger behageligt og godt i hånden, så den ikke glider.

Det er ligeledes meget holdbar og går derfor ikke særlig ofte i stykker. Det eneste med de transparente covers er, at det med siden kan optage et brunligt look på grund af brug og slid.

En af ulemperne ved denne form for mobilbeskyttelse er, at det kan have en mindre tendens til at overophede telefonen, fordi det omslutter hele vejen rundt. Nogle af de tyndeste udgaver kan tilmed være sparsommelig med, hvor meget de absorbere, når telefonen modtager nogle slag ved fald eller andet. Det er derfor vigtig at være opmærksom på coverets evne til at absorbere stød.

Læs mere: Kan Samsungs Galaxy S11 overraske?

Fortsættelse efter billedet…

Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?
Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?

Køb TPU covers lige her

Flipcover

Dette er et mobilcover, som er kommet efter de to før nævnte. Et flipcover har et mere stilet look, typisk med læder, så den giver et fint touch og en premium følelse til telefonen. Ofte ses disse mobilcovers blive benyttet af forretningsfolk og kvinder.

Der findes forskellige typer af flipcovers, blandet andet den ret velkendte Wallet Flipcover eller Lædercoveret. Derudover er der covers til montering i bæltet og Skærm covers, hvor det er muligt stadig at se en del af ens telefons skærm.

Coveret kan fås i mange forskellige farver, men oftest set er nok flipcovers i læderlook, hvor de klassiske farver her er sort eller brun.

Modellerne af læder er typisk fremstillet af PU læder, som er læder produceret af oksehuder, som er garvet og derefter præget med et læder mønster. Efter dette bliver det yderligere behandlet med polyurethan, der er et plastmateriale og bidrager til læderet styrke/holdbarhed. Andre gange er et cover også lavet af naturlig læder eller træ.

Fordelen ved denne type mobilcover er, at det beskytter på bagside og frontsiden. Det er derfor meget attraktiv og det skærmer også lidt for nysgerrige personer, når frontskærmen er dækket til. Samtidig kan det være en erstatning for en pung, da man ofte kan placere sine kort i den ene side af coveret.

Der findes ikke særlig mange dårlige ting omkring beskyttelsescoveret. Det skjuler som nævnt front skærmen fra nysgerrige personer, men gør det naturligvis også sværere for telefonens ejer, at se notifikationer og operere på skærmen hurtig.

Det er dog i de små, så overordnet set er det et semi populært beskyttelsescover, der har en fornuftig holdbarhed til de som arbejder på kontor og almen hverdag.

Læs mere: Apple iPhone SE 2 til foråret

Fortsættelse efter billedet…

Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?
Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?

Køb flipcovers lige her

Glas cover eller clear case mobilcover

Her er der tale om et cover, hvor det er blevet forsøgt, at kombinere det velkendte skærmbeskyttelse med en bumper ramme. Vi kender skærmbeskyttelse fra brugen på frontsiden af vores telefoner, hvor det er et af de stærkeste beskyttelsesglas på markedet. skærmbeskyttelse er kendt fra banker eller eksempelvis fra pavens bil, hvor det omslutter ham i en firkantet boks, for beskyttelse mod skud.

Der er flere producenter, som har lavet beskyttelsescovers, hvor bagsiden er af glas. Det kan være et, som består af en bumper, men hvor bagsiden kan kobles fast på bumperen og derved opnår lidt den samme funktion, som var det et hardcover. Andre er det med et skærmbeskyttelse til bagsiden og så en stærk bumper ramme der monteres telefonen.

Det er dermed en kombination af en TPU ramme og et skærmbeskyttelse, som skal være det bidragende til din telefons beskyttelse. Ofte vælger folk denne form for beskyttelse, når de vil at telefonens design ikke skal dækkes væk, af et eller andet klodset tykt beskyttelsescover.

Læs mere: Xiaomi Mi Mix Alpha – sensor i 1 ny klasse

Beskyttelsen retter sig nok mest til kontor folket, da der der er mindre risiko for fald. Vi forestiller os, at dette cover muligvis ikke vil klare sig særlig godt hos en håndværker, der arbejder i støv og måske dårligt vejr, men det er også tvivlsomt hvor godt det egentlig beskytter, hvis det kun har skærmbeskyttelse på for- og bagside, samt en bumper rundt om.

Skærmbeskyttelsen vil kunne modstå ridser og slid, men ved slag absorberer skærmbeskyttelseset lidt, men ikke det hele. Derfor sættes det meste på bumper rammen, der er af TPU og derfor er af et materiale, der absorbere langt mere end et skærmbeskyttelse.

Sammenlignes dette glas-cover med det førnævnte TPU-cover, så vil et TPU-cover beskytte hele bagsiden med des meget stødabsorberende materiale. Samtidig skal det også tages i betragtning, at vi jo ofte lægger vores telefoner med fronten opad, så det betyder altså, at bagsiden er mere udsat.

Vil man ikke gå på kompromis med hverken design eller beskyttelse af telefonen, så er TPU-coveret et af de fortrukne på dette område. Det er også transparent og der findes flere varianter af tykkelse, så det ikke påvirker telefonens eget design eller kommer til at virke klodset i hånden.

Fortsættelse efter billedet…

Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?
Mobilcovers I Banevis – Hvilket Skal Jeg Vælge?

Armor mobilcover

Denne beskyttelse retter sig bestemt ikke mod den stilfulde person, men i højere grad mod den eventyrlystne, sportspersonen, feltarbejdere eller håndværkere, mobilentusiaster eller den studerende.

Dette går ikke på kompromis med beskyttelsen, men gør det dog på selve udtrykket og designet. Det har dog til formål, at beskytte din telefon fuld ud og er des eneste mission.

Der findes en bred variation af typer inden for denne kategori. Blandt andet så er det også inde i denne kategori at bumpers befinder sig. Bumpers består typisk kun af en kraftig ramme og beskytter derved ikke hele bagsiden. Det er også her vi finder beskyttelse til militære formål.

Coversene er typisk store kraftige udgaver af hård plast eller store kraftige TPU’er. Nogle er også kombineret med flere forskellige typer af materialer til at sammensætte et stærkt beskyttelsescover. Kategorien er meget populær og meget holdbar, så ønskes der noget solid beskyttelse til din telefon, så er dette et godt bud.

Læs mere: Hvad er en powerbank?

Hvad findes der ellers af mobilcovers?

Udover de førnævnte kategorier, så findes der naturligvis et utal af forskellige muligheder for beskyttelse til din telefon, afhængig af dit behov.

Blandt andet så er der udviklet en model, hvori der findes et ekstra batteri monteret. Dette er lidt en ekstra feature til den, hvis behov for ekstra strøm i hverdagen.

Til løb er der ligeledes lavet et etui, så du hele tiden har telefonen lige ved hånden under din sport. Eller et vand afvisende etui, som på et punkt mener mere om almindelig husholdningspose. Det siger lidt sig selv, at etuiet bidrager til at holde din telefon tør.

Et mobilcover som sikrer din pung og din telefon?

Overordnet set, så er der et hav af forskellige covers og afhængig af hvilken livstil du har, så er det derud fra du bør vælge dit etui, så du får den bedst mulige beskyttelse af din telefon. Den rigtige beskyttelse gør, at din pengepung og din telefon lever længere.

Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, som hellere end gerne bidrage med rådgivning til dig.

Set vores Bumper Covers?

Vi har fået Bumper Covers med en bagside i lækker akryl og solide bumpers til at yde maksimal styrke og sikkerhed til dine telefon. iPhone og Samsung!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Perfect Covers?

Har du set vores seneste kollektion af de populære Perfect Covers? Vi har lavet en supernem oversigt til dig her med alle de nyeste modeller!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse

Set vores Headsets?

Udforsk vores store udvalg af forskellige bluetooth headset i et væld af farver til en super skarp pris!

Fjern Luftbobler Under Skærmbeskyttelse