En investering der både er god for din pengepung og miljøet

Om produktionen i øjeblikket

De tre mest gængse metaller der bruges til produktionen af en smartphone er jern (20%), aluminium (14%), og kobber (7%). Foruden disse metaller benyttes der også tin, guld og over 40 forskellige kemikalske elementer.

Vi udleder mere CO2 end nogensinde før, og i 2018 var CO2 udledningen rekordhøjt på verdensplan. Den gennemsnitlige levealder for en smartphone hos danske forbrugere er 18 måneder.  Men med den rette beskyttelse til din smartphone vil du kunne forlænge levetiden markant.

Udbredelsen kræver opmærksomhed

I 2011 havde 40% af danskerne en smartphone. I 2018 er vi helt oppe på 88%. Hvis en smartphone i gennemsnit udskiftes efter 18 måneder, resulterer dette i en masse CO2 udledning, som er skadeligt for miljøet. Årsagerne til at skifte sin telefon kan være mange, men ofte er årsagen en ødelagt skærm, hvor en ny skærm kan være dyrere end at købe en helt ny telefon.

CO2 udslip på verdensplan

På verdensplan er en gennemsnitlig levetid på en smartphone 24 måneder. For den CO2 udledning der gennemsnitligt er ved en Smartphone i dens 24 måneders levetid, består selve produktionen af selve smartphonen for hele 85-95%. Med disse tal sat i forhold til en smartphones gennemsnitlige levetid for de danske forbrugere kun er 18 måneder, må man antage, at det procentmæssige tal for CO2 udledningen af en smartphones produktion er endnu højere.

Vi ønsker at gøre en forskel

Dette er noget vi hos os gerne vil imødekomme. Med NORTAGG perfect fit skærmbeskyttelse der dækker kant til kant vil din telefon få markedets bedste beskyttelse, og du vil få de absolut bedste forudsætninger for, at din telefon holder længere uden skader, ridser og en ødelagt skærm. Dette kan være til stor gavn for både din pengepung, men så sandelig også for miljøet. Det er det vi kalder et bæredygtigt køb.

Sammen skaber vi en grønnere fremtid

Hos os ønsker vi at samarbejde med forbrugerne for en grønnere fremtid. Et køb af skærmbeskyttelse eller mobilcover fra os kan være med til at gøre en miljømæssig forskel da man som forbruger kraftigt reducerer risikoen for en ødelagt telefon.

Hver dansker udleder i gennemsnit 5 tons CO2 om året, som følge af produktion af hverdagsprodukter – herunder møbler, tøj og elektronik.

Produktionen skal monitoreres

Produktionen af en ny skærm eller telefon har en stor negativ påvirkning på CO2 udledningen. Du kan derfor som forbruger være med til at gøre en forskel og investere i et skærmbeskyttelse og mobilcover fra os, så din elektronik holder længere. På den måde er du med til at forlænge din telefons levetid.

Så meget bruges på fremstilling af din telefon

Der benyttes 75 kilo råstoffer til at producere én mobiltelefon, hvoraf størstedelen af disse brugte råstoffer blot bliver til affald, og dermed ikke en del af det færdige produkt.

Rent teknologisk ser vi minimale forandringer i telefonens udvikling anno 2019, i forhold til førhen hvor der var store ændringer at spore ved lanceringerne af de nye telefoner. De største forandringer ser vi nu i form af fingeraftryksscannere i hele skærmen, omrokering af kameralinsen og lignende.

Vi skal værne om elektronikken

Vi synes hos os, at vi skal værne om vores elektronik, og med de minimale teknologiske ændringer der sker på dette marked, kan du med den rette beskyttelse sagtens have en velfungerende smartphone markant længere end de gennemsnitlige 18 måneder – også uden at gå glip af nye fede features og funktioner.

Om vores initiativer på grøn omstilling

Vi samarbejder med miljøvenlig pakning hvilket indebærer at vi hos os benytter os af så meget genanvendeligt og miljøvenligt materiale som muligt. Vi er overbeviste om at selv med små tiltag, kan man gøre en forskel i det store billede.

Reducer forbruget

Vi støtter stoppapirspild da vi ønsker at være en aktiv del af en grønnere fremtid og skabe de bedste forudsætninger for, at vi også går en grøn fremtid i møde. Dette bevirker i, at vi så vidt muligt ikke benytter os af papir. En måde vi har reduceret vores papirforbrug på er at op til 90% af vores kvitteringer i regnskabet er digitale. Foruden dette forsøger vi at fakturaer og internt tekstmateriale foregår digitalt fremfor på papir.

Tid til at gentænke IT-industrien

Hos os kan du købe beskyttelse til din telefon og tablet med grøn samvittighed. Vi har udviklet vores produkter med fokus på kvalitet og holdbarhed hvilket er med til at din elektronik holder længere. Skal du ud og investere i en helt ny telefon eller tablet? Så anbefaler vi de mange byt til nyt koncepter, der i stigende grad tilbydes på markedet. Køber du brugte telefoner og tablets der er istandsatte som var de nye, vil du både spare penge imens du er med til at gøre en forskel for miljøet.

Vi læner os op af en markant udvikling

I 2021 er det estimereret at antallet af smartphones vil overstige befolkningstallet. Med udgangspunkt i dette bliver denne problematik kun endnu mere væsentlig at belyse, og ikke mindst at finde en løsning som førnævnt at købe istandsatte telefoner fremfor helt nye.

Gør en forskel

Vi er overbeviste om at hvis du værner om din smartphone og sørger for den rette beskyttelse, kan du forlænge levetiden minimum 6-12 måneder. Det vil altså være en forlængelse på 25-50% af den estimerede levetid for de danske forbrugeres smartphones. Forlænger du blot levetiden på din smartphone med minimum 6 måneder fra de gennemsnitlige 18 måneder vil du kunne være med til at reducere CO2 udledningen markant.

Vær med til at gøre noget

Med omtanke for at 85-95% af den samlede CO2 udledning for en smartphones levetid indebærer produktionen af den, kan man hurtigt tænke lidt over det logiske incitament for at beskytte sin smartphone så den kan klare diverse slag og tab, uden at man skal investere i en ny skærm, eller i værste fald en helt ny telefon. Sørger du for at skabe de bedste forudsætninger for at din smartphone holder længere, er du med til at investere i et grønnere miljø i fremtiden.

stop plastikspild badge

Referencer

Referencer

-https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/ny-rapport-verdens-co2-udledning-har-aldrig-vaeret-hojere

-https://csr.dk/kasserede-mobiltelefoner-er-en-stor-milj%C3%B8synder

-Danmarks statistik 2. maj 2018 – Elektronik i hjemmet

-https://affald.dk/da/7-10/affald-og-miljo/artikler/255-fremstilling-af-elektronik-7-10.html

-https://www.cbronline.com/uncategorised/smartphones-humans-2021-according-report/

-https://stoppapirspild.dk/

-https://tech-test.dk/smartphones-er-et-affaldsproblem/

-https://www.fastcompany.com/90165365/smartphones-are-wrecking-the-planet-faster-than-anyone-expected

-https://phys.org/news/2018-08-ways-smartphone-environment.html

-https://noah.dk/presse/smartphones-oedelaegger-miljoeet

All search results