Google Pixel 4 – Hvad kommer Google med?

Google Pixel 4 – Det seneste nyt

Der er umiddelbart ikke så meget hype omkring den kommende Google Pixel 4, men Google er også helt bevidst gået stille med dørene omkring det. Meget lidt information er blevet givet væk, hvilket har været frustrerende for dem, der følger situationen tæt. Nu sker der dog noget, og vi har samlet noget af den online information, som nu er til rådighed inden lanceringen her i 2019. Vi ved med sikkerhed, hvordan den ser ud, vi har stærke rygter om, hvad den kan, og alt dette giver os en ide af, hvor Googles smartphone teknologi er på vej hen fremadrettet. De er trods alt stadig ’våde bag ørene’ sammenlignet med stort set alle konkurrenterne. Dette kan dog også være en fordel, så lad os se, om Google har innovationen med sig og kommer med noget nyt og interessant denne gang.

Google Pixel 4 – Hvad Kommer Google Med?
Google Pixel 4 – Hvad Kommer Google Med?

Hvornår udkommer Google Pixel 4?

Google Pixel 4 er forventet til udgivelse i oktober eller november 2019. Her vil vi også se lanceringen af Pixel 4 XL. I mellemtiden er det muligt, at vi kommer til at se Googles Pixel Watch.

Hvad koster Google Pixel 4?

Prisen på standardversionen af denne telefon forventes at lægge et sted i nærheden af ca. 5.000 DKK. Pixel XL-modellen vil dog nok være noget dyrere og være mere i 6.000 DKK-prisklassen og opefter, og dette ændre sig naturligvis alt efter, hvor du køber den, og hvor kraftig versionen er.

Hvad er nyt ved Google Pixel 4 hardwaren?

Nu bliver det spændende. Hvad kan Google kommer med, som kan imponere os? Især med de kommende Samsung og iPhone 2019 modeller, som er veteraner og sværvægtere, der sidder tungt på industrien. Hvad kan Google i nogen som helst verden gøre ved det? Vi kan starte med hardwaren, hvor Google selv postede et billede af telefonen på twitter.

Som billedet indikerer, har Google og Apple haft samme ide med den store kvadratiske kameraramme. En forskel er dog, at Pixel 4 modellen udvider fra den forrige 3’er ved at have tre bagkameraer fremfor et. Sensorer omgiver således de to kameraer foroven og forneden. Til sammenligning vil iPhone 11 ligeledes have tre kameraer.

En anden ting er, at Pixel 4 ikke får nogen fingeraftryksscanner på bagsiden som ellers vanlig. Man spekulerer derfor i om ikke Google er skiftet over til en in-display scanner på forsiden. Vi forestiller os ikke, at man helt har valgt at skrotte det, selvom nogle også har rygtet, at Pixel 4 måske vælger andre former for identifikation. De forventes også, at Pixel 4 får en fuldkantskærm, som vi har set det med Asus ZenFone og OnePlus 7 Pro. Der er også blevet lækket nogle billeder af fronten på telefonen, som angiveligt skulle være meget retvisende. Det betyder dog også, at telefonen muligvis bliver uden 3.5mm jackstik som fra Pixel 3 modellen. På nogle af de lækkede frontbilleder af Pixel 4 modellen ses et dual-linsekamera samt højttalersystem i bunden, som er magen til Galaxy S10 og OnePlus 7 Pro.

I forhold til displayet siger rygterne, at Pixel 4 standardmodellen er mellem 5.5-5.8 tommer med en tykkelse 9.3mm. Pixel 4 XL-modellen skulle imidlertid være på mellem 6.2 og 6.4 tommer med en tykkelse på ligeledes 9.3mm.

Google Pixel 4 – Hvad Kommer Google Med?
Google Pixel 4 – Hvad Kommer Google Med?

Hvad er nyt ved Google Pixel 4 softwaren?

Google Pixel 4 kommer muligvis med Android Q samt Snapdragon 855 Chipset, som vi har set det med f.eks. den kommende Nokia 9.1 PureView. Den indledende software skulle på nuværende tidspunkt ikke være imponerende fra konkurrenterne, men dette kan ændre sig til den endelige lancering. Lanceringsmodellen skulle have 6GB RAM, hvilket er 2GB mere end sin forgænger. Mere interessant er det dog, at telefonen muligvis kan aktivere Google Assistant blot ved at klemme på telefonens ramme langs hele rammen. Visse billeder viser dog knapper langs rammen, så dette er langt fra sikkert. En fed feature ville det dog bestemt være.

En anden feature skulle være, at man har gjort det muligt at anvende Dual-Sim, så du kan bruge både Sim og eSim på en og samme tid. Displayet skulle også være have en feature ligesom Apples True Light , hvor den justerer lyset i farvetemperaturen automatisk. Pixel 4 understøtter ikke 5G, hvilket ville have været interessant, men det er forventeligt, at de nok ligesom Apple venter til 2020 med at gå ind i det, når 5G er mere udbredt og testet.

Google Pixel 4 specifikationer – rygter

 • Dual Sim
 • 6GB RAM
 • *Rammeaktivering for Google Assistent (50/50)
 • Farveregulering lignende Apple’s True Light
 • Android Q
 • Sapdragon 855 Chipset
 • Fuldskærmskant
 • 1 front kamera
 • 3 bagkameraer
 • Face-Unlock
 • Farver: Matte solide farver

Update 8. oktober
– Google Pixel 4 lanceres ved “Made by Google”

Der er nu cirka to uger til, at Google lancerer deres nyeste telefon – Google Pixel 4. Det sker når Google holder deres årlige Google-event. Det nye flagskib Pixel 4 kommer med nyt radarteknolog og får angiveligt en 5,7 tommer skærm. For nylig kom der så også officielle lækkede billeder ud af den nye telefon fra Google, som Evan Blass lagde op på Twitter. Her er vises der en sort og en hvid model af den mindste model. Der vil også komme en Google Pixel 4 XL, som efter sigende kommer med en 6,3 tommer skærm.

Lækket viser hvordan især det farverige wallpaper med P og 4, står frem. Farverne er de helt naturlige og velkendte farver vi kender fra Google, samt farven blå, der også går igen i promo videoen.

Samtidig giver lækket også indblik i rammen over skærmen, som er der sensoren for den nye radarteknologi, Soli, der er placeret det samme som face unlock-sensoren. Soli, som er radarteknologien, giver mulighed for at betjene telefonen uden fysisk at have kontakt til den.

De officielle specs for Google Pixel 4

Det er bekræftet at telefonen vil komme med 90HZ-skærm, som er det samme OnePlus 7 og 7T har. Hertil det allerede nævnte chipsæt Snapdragon 855 og 6 GB RAM. Så kommer den med Pixel Neural Core til machine learning og AI i diverse former.

Pixel 4 kommer med mindre skærmopløsning en XL udgaven, men samtidig kommer den også med kun 2.800 mAh. Det er umiddelbart lidt efter vores mening, særligt idet Pixel 3 kom med større batteri. Pixel 4 XL kommer med et noget større batteri på 3.700 mAh som er en del mere end de 3.430 mAh der er i Pixel 3 XL. Det er dog stadig langt under hvad de seneste selskaber udbyder i deres telefoner. Eksempelvis Huawei Mate 30 Pro med hele 4500 mAh.

Google Pixel 4 – Hvad Kommer Google Med?
Google Pixel 4 – Hvad Kommer Google Med?

Derfor skal det tages med i overvejelsen hvis man har planer om at købe en Google Pixel 4, at den større skærm i forhold til den tidligere Pixel 3, kombineret med en laver batterikapacitet, kan udfordre en i dagligdagen ved, at den ikke kan holde en hel dag i brug. Særligt da den også skal køre en refresh rate på 90 HZ og andre funktioner, som batteriet skal bidrage til.

Køber du en Google Pixel 4 skal der ikke forventes nogen USB-C earbuds i pakken, trods det ellers lovmæssigt er vedtaget i visse lande, at høretelefoner skal inkluderes, når der købes en telefon. Måske der er nye tider på vej?

Vi ser dog endnu mere frem til at høre mere til, hvordan den tre linser kamera lignede terning er konfigureret. Det siges at der inkluderet et 12 MP Dual-Pixel og et 16 MP Tele på både basismodellen Pixel 4 og Xl modellen, ud fra de specs der er blevet oplyst.

Ved Googles eget event ”Made by Google” præsentere de deres flagskib Google Pixel 4 – det sker d. 15. oktober. Det danske markeder er spændt på om, hvorvidt vi får den store fornøjelse af Pixel 4 via Googles egen danske Google Store. Prismæssigt forlyder det 399 dollars for Pixel 4 svarende til knap 3.000 danske kroner og 479 dollars for XL modellen, som er cirka 3.250 danske kroner. Men Google kan stadig nå at overraske inden den 15. Oktober, så lad os se hvad der sker.

Opsummering

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at Google Pixel 4 er værd at vælge over Galaxy, iPhone og andre – ja selv de lidt ældre modeller fra de førende. Google har naturligvis meget potentiale indenfor deres AI teknologi, men det lader ikke til, at vi er derhenne endnu, hvor vi for alvor ser med deres telefoner, hvad Google brygger på bag lukkede døre. Dette er dog blot rygter, om end vi tror vi har rimelig godt styr på hardwaren med de lækkede billeder. Softwaren er dog stadig noget mere uklar, så vi må blot vente til oktober, november med at se, hvad de lancerer til den tid. Indtil videre er vi dog ikke imponerede.

Se et udvalg af vores populære produkter her: