Motorola RAZR – nostalgi fra 04′ i nye klæder

I tiden begynder de første foldbare smartphones at se lyset. Samsung Galaxy Fold er ved at rulle ud på markedet og andre spillere følger stille trop. Her er Motorola en af dem, der også vil være med. Motorola er kendt for deres ikoniske RAZR klaptelefon, som havde sin storhedstid tilbage i 2004 – nu er den tilbage i en ny og forbedret udgave.

Motorola RAZR i nye klæder

Samsung og Huawei har allerede åbnet sløret for deres kommende foldbare telefoner, og Motorolas bud i samme kategori, bliver med al sandsynlighed en moderne udgave af deres tidligere klaptelefon.

Eftersigende kan prisen for den nye Motorola RAZR bevæge sig op mod de 13.000 danske kroner, men er så en af de mere prisvenlige udgaver. Sammenlignet med Huawei Mate X, Samsung Galaxy Fold og Xiaomi Mi Mix Alpha, runder alle 15.000 danske kroner og endda så er de nærmere de 20.000 danske kroner. Men hvad er det så der adskiller Motorola RAZR fra de andre, noget dyre udgaver.

Indlægget fortsætter efter billedet…

Motorola Razr – Nostalgi Fra 04′ I Nye Klæder
Motorola Razr – Nostalgi Fra 04′ I Nye Klæder

Fed nostalgi mikset med moderne teknologi – Motorola RAZR

I tiden er der mange forskellige rygter om Motorolas bud på en foldbar telefon. Eftersigende bringes nostalgien frem, i form af det ikoniske design fra deres kendte klaptelefon, tilbage fra 2004. Samsung og Huawei har bevist, at det er muligt at udvikle foldbare smartphones og dermed vil skærmen også på RAZR modellen være en stilfuld bøjelig helskærms udgave.

Hvornår ventes Motorola RAZR?

Der er ikke på nuværende tidspunkt oplyst nogen dag for lancering, men blot, at Motorola følger lidt i samme spor af Huawei’s lancering af Mate X. Huawei Mate X har mødt mange forsinkelser for lanceringen, men det er blevet oplyst, at den lanceres inden årsskiftet, og det samme er gældende for Motorola RAZR. Rygterne omkring Motorolas bud på en foldbar telefon har fløjet rundt siden januar 2019. Forhåbentlig vil vi dog snart få lov at se de nye klæder på Motorola RAZR.

Læs også: AirPods Guide

Indlægget forsætter efter billedet…

Motorola Razr – Nostalgi Fra 04′ I Nye Klæder
Motorola Razr – Nostalgi Fra 04′ I Nye Klæder

Motorola RAZR skuffer ud fra specs

Ifølge rygterne siges det, at Razr’s processor bliver en Snapdragon 710, som får selskab af enten 4 eller 6 GB RAM og enten 64 GB eller 128 GB lagringsplads. Det har været debat omkring Samsung Galaxy Fold’s batterikapacitet, da den kun kommer med 4380 mAh, taget i betragtning af hvad selve telefonen nok kommer til at kræve af energi brug. For RAZR taler vi om en baterikapacitet på helt ned mod kun 2730 mAh, som er noget under de fleste telefoners batterikapacitet i dag. XDA udviklere rygter dog, at telefonen vil være kompatibel med et 27 W TurboPower oplader, som også er set hos Moto G7 Plus.

Skærmstørrelse

Hertil siges det, at RAZR kommer med en 6.2 tommer vertikal folde skærm, som har en opløsning på 2142 x 876. Derudover har den en ydre skærm med en opløsning på 800 x 600, men størrelsen herfor vides ikke endnu. Samtidig er der heller ikke nogen informationer omkring kameraerne, men på en række billeder vises der dog et muligt single bagvendt kamera. Dette er dog blot noget der er set via de lækkede billeder.

Indhold sammenlignet med andre

Det siges, at sammenlignet med Galaxy Fold og Mate X, så er RAZR en meget mindre kraftfuld telefon. Galaxy Fold og Mate X har eftersigende processorer fra top listen – en snapdragon 855 i Fold, og Kiirin 980 i Mate X. Og samtidig har de langt mere RAM og lagringsplads at spille på. Men de koster så også nærmest det dobbelte til sammenligning. En telefon kategori, der er meget skrøbelig.

Læs også: Hvad er en powerbank?

Indlægget fortsætter efter billedet…

Motorola Razr – Nostalgi Fra 04′ I Nye Klæder
Motorola Razr – Nostalgi Fra 04′ I Nye Klæder

En telefon kategori, der er meget skrøbelig

Vi har allerede set en række problemer fra Samsung Galaxy Fold, som ved deres første lancering af telefonen, måtte trække den tilbage på grund af en række fejl og mangler. De foldbare udgaver af en telefon viser sig at være meget sensitive, og kræver derfor håndtering med omtanke. Der skal ikke meget til, at skade blandt andet skærmen, særligt har Samsung selv været ude og opfordrer til, at forbrugerne af Galaxy Fold behandler den med omtanke. Det kan godt tyde på, at den samme sensitivitet måske kan forefindes hos de andre bud på en foldbar telefon, men de er endnu ikke testet af brugere endnu.

Dog kan det håbes, at Motorola har taget noter for hvad de helst skal undgå, nu de store allerede har spillet lidt med musklerne og vist på nogen områder, hvad der ikke skal gøres. Med de klager der forekom i den første batch af Samsung Galaxy Fold, må Motorola vide, at de skal være opmærksomme.

Et spændende sidste kvartal

Indtil videre har Motorola gået stille med dørene og vi venter derfor spændt på, at høre nærmere om den kommende foldbar telefon fra Motorola. Ligeledes ventes også Huawei Mate X med spænding, som efter sigende også skulle blive offentlig gjort her sidst på året. Mate X viser stærke muskler og vi er meget spændte på hvad den har at byde på, til sammenligning med Samsung Galaxy Fold.

Hold dig opdateret med nyt her på vores side.