Xiaomi Mi Mix Alpha – sensor i 1 ny klasse

Vi bevæger os ind i en helt ny tidsalder, indenfor telefoner, da vi nu ser de første bud på foldbare telefoner på markedet – Samsung Galaxy Fold forventes, som en af de første, at lancere den første foldbare telefon. På nuværende tidspunkt har Huawei og Xiaomi ligeledes en foldbar telefon på vej, sammen med en række rygter, der tyder på at også Royole FlexiPai, Energizer Mobile Power Max, TCL, Motorola arbejder på noget.

Vi sætter et skarpt blik på Xiaomi Mi Mix Alpha, og det sidste nye der er omkring telefonen. Mi Mix serien fra Xiamoi har længe trækket grænser for hvad der er muligt med telefon skærme og formen, fra den originale model, til sidste års sliding, notchless Mi Mix 3. Vi var lige begyndt at se mere til ’vandfalds’ skærmene, der har maksimal kurvede kanter, men nu tager Xiaomi det til et helt nyt niveau med deres kommende Mi Mix Alpha.

Xiaomi Mi Mix Alpha byder på ”surround skærm”

Skærmen på Mi Mix Alpha vikles helt rundt om enheden indtil det punkt, hvor den når kameramodulet på den anden side. Effekten heraf er en telefon, der stort er dækket af en skærm hele vejen rundt. Der vises statusikoner såsom netværkssignal og batteriopladningsniveau, ligesom også trykfølsomme knapper også vises på siden. Xiaomi hævder således at telefonen går 180 skærm til krop forhold, noget man kan sige ikke længere giver nogen mening at nævne. Xiaomi Mi Mix Alpha kommer med en udfoldet OLED skærm på lige knap 8 tommer.

Xiaomi Mi Mix Alpha – Sensor I 1 Ny Klasse
Xiaomi Mi Mix Alpha – Sensor I 1 Ny Klasse

Xiaomi Mi Mix Alpha med Samsung sensor 

I et samarbejde med Samsung har Xiaomi fået udviklet et 108 megapixel sensor – Samsung ISOCELL Bright HMX. Det er eftersigende den første kamera sensor der passere 100 pixel milepælen i telefonen. Ligesom det kan tage højt opløselige billeder, så kan sensoren også skyde 6K video (6016 x 3384) optagelser med 30 fps. Hertil vil der også være et 20 mega pixel vidvinkel kamera, og et 12 mega pixel kamera fokuseret til portræt fotografering.

Mi Mix Alpha bliver en af de første telefoner med denne sensor. Ligesom mange af Samsung’s sensores, er pixelsene kombineret ind til 2×2 firkanter for bedre lysfølsomhed ved svagt lys. Der vil producere 27 mega pixel billeder.

Det bliver dog interessant at se i praksis, særligt med en 1/1.33 tommer sensor der er usædvanlig stor til en telefon. Den giver dog Mi Mix Alpha muligheden for masse lysindsamlingskapacitet. Og hvad skal man med et front kamera, når man har en 180 graders skærm, så her vendes telefonen blot, så man bruger bagkameraet og det 108 mega pixel kamera.

Læs også: Huawei Nova 5T som plaster på såret?

Hvad så med det indvendige på Xiaomi Mi Mix Alpha?

Telefonen kommer til at indeholde en Qualcomm Snapdragon 855+ processor, have 12 GB RAM og 512 GB lagringsplads. Den bliver 5G kompatibel og får en 40W hurtig opladnings system til dets 4.050 mAh batterikapacitet. Batterikapaciteten kunne forventes større, men det er muligt at Xiaomi tænker, at brugeren ikke vil lade hele skærmen være aktiv hele tiden. Telefonen vil efter sigende også komme til at køre på Android 10 platformen, men generelt set er meget sat ikke bekræftet og derfor er de perspektiver vi har vendt stadig rygter om den kommende Mi Mix Alpha.

Xiaomi Mi Mix Alpha – Sensor I 1 Ny Klasse
Xiaomi Mi Mix Alpha – Sensor I 1 Ny Klasse

Xiaomi Mi Mix Alpha i små bider

Telefonproducenten Xiaomi beskriver deres Mix Alpha som en ’koncept-smartphone’ og vil kun blive produceret i små bider af gangen. Dermed bliver telefonen ikke masseproduceret og vil kun kunne opleves i små skaler. Dette vil ske sidste på året i december måned, hvor den vil få en markedspris på 2.800 dollars, svarende til cirka 19.000 danske kroner. Derved kan det siges, at telefonen er en af de dyreste telefoner, når den kommer ud på markedet. Samungs Galaxy Fold ligger umiddelbart 2.000 kroner under Mi Mix Alpha, mens prisen for Huawei’s udgave af en foldbar telefon ligger på nogenlunde det samme som Xiaomi Mi Mix Alpha, blot 1000 kroner over, så altså 20.000 danske kroner.

Vi skal altså lede dybt i lommerne for, at komme i besiddelse af de nye foldbare telefoner på markedet. Der kan også ses nærmere på hvem disse telefoner i bund retter sig mod – hvem får mest ud af at købe den form for telefon, fremfor de smartphones der kun har en, men forholdsvis stor skærm.

Læs også: Motorola One Zoom – fed mellemklasse

Der kan måske opstå problemer?

Designet hos Xiaomi giver dog anledning til ret åbenlyse problemer, som kan opstå, når vi engang får den at se på markedet. Her tænkes der i form af omkostninger, holdbarhed, batterikapaciteten med henhold til levetid, utilsigtet touch genkendelse, privatlivet med videre.

Nogle opmærksomme brugere har allerede ytret deres utilfredshed, da der ikke er oplyst om hvorvidt telefonen kommer med HDR10, DCI-P3, stereo speakers, Dolby Atmos sound og trådløs opladning. Med det mener de ikke der er en komplet pakke og slet ikke til en pris på helt op mod de 20.000 kroner. Vi ved dog endnu ikke om disse ting vil blive inkluderet i telefonen, når vi kommer nærmere lanceringen af den, men dette må tiden vise. Derudover kan vi så alligevel tage et kig på selve telefonen, hvor vi nok hurtig kan blive enig om, at den på mange parametre står absolut knivskarp.

Xiaomi Mi Mix Alpha – Sensor I 1 Ny Klasse
Xiaomi Mi Mix Alpha – Sensor I 1 Ny Klasse